Свинина тушкована з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо поєднання м'яса і цитрусових вам здається досить вдалим, обов'язково зверніть увагу на цей класний і зовсім нескладний варіант, як приготувати свинину тушковану з апельсинами. Смачно дуже!
Ця страва досить просте, хоч і готується близько 3 годин. Якщо ви хочете прискорити процес, свинину можна нарізати невеликими порційними шматочками. Крім апельсинів, додавати можете будь-які овочі, які вам до душі. Соус виходить неймовірно насиченим і чудово поєднується з будь-яким гарніром. Бульйон найкраще взяти яловичий, але підійде і овочевий.
- Свинина - 1.5 кілограма (приблизно)
- Сіль - 1.5 чайних ложки
- Перець - 0.5 чайних ложки
- Паприка - 0.5 чайних ложки
- Мелена гвоздика - 1 щіпка
- Апельсин - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Бульйон - 2.5-3 склянки
- Спеції для аромату - За смаком (розмарин, кардамон, лавровий лист)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. У невеликій мисці з'єднайте спеції - сіль, перець, паприка, гвоздику і перемішайте.
2. Свинину вимийте, обсушити паперовим рушником і натріть сумішшю спецій з усіх боків.
3. Розігрійте в сотейнику або каструлі з товстим дном трішки олії. Викладіть м'ясо і на сильному вогні обсмажте з усіх боків.
4. Тим часом вимийте і наріжте скибочками апельсин, подрібніть цибулю, часник і селера.
5. Зменшіть вогонь, м'ясо зніміть поки, а овочі і апельсини викладіть в сотейник. Обсмажте 2-3 хвилини. Додайте спеції для аромату.
6. Викладіть назад свинину. Зверху акуратно розподіліть подрібнений часник.
7. Влийте бульйон, накрийте кришкою і залиште нудитися на мінімальному вогні на 1, 5-2 годину (в залежності від розміру шматочка) до готовності.