Рецепт Свинина тушкована з апельсинами фото

Свинина тушкована з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Китайська кухня
М'ясо , Свинина , Фрукти , Апельсин
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Якщо поєднання м'яса і цитрусових вам здається досить вдалим, обов'язково зверніть увагу на цей класний і зовсім нескладний варіант, як приготувати свинину тушковану з апельсинами. Смачно дуже!

Опис приготування:

Ця страва досить просте, хоч і готується близько 3 годин. Якщо ви хочете прискорити процес, свинину можна нарізати невеликими порційними шматочками. Крім апельсинів, додавати можете будь-які овочі, які вам до душі. Соус виходить неймовірно насиченим і чудово поєднується з будь-яким гарніром. Бульйон найкраще взяти яловичий, але підійде і овочевий.

  • Свинина - 1.5 кілограма (приблизно)
  • Сіль - 1.5 чайних ложки
  • Перець - 0.5 чайних ложки
  • Паприка - 0.5 чайних ложки
  • Мелена гвоздика - 1 щіпка
  • Апельсин - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Стебло селери - 1 штука
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Бульйон - 2.5-3 склянки
  • Спеції для аромату - За смаком (розмарин, кардамон, лавровий лист)
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
свинина тушкована з апельсинами - фото крок 1
1. У невеликій мисці з'єднайте спеції - сіль, перець, паприка, гвоздику і перемішайте.
свинина тушкована з апельсинами - фото крок 2
2. Свинину вимийте, обсушити паперовим рушником і натріть сумішшю спецій з усіх боків.
свинина тушкована з апельсинами - фото крок 3
3. Розігрійте в сотейнику або каструлі з товстим дном трішки олії. Викладіть м'ясо і на сильному вогні обсмажте з усіх боків.
свинина тушкована з апельсинами - фото крок 4
4. Тим часом вимийте і наріжте скибочками апельсин, подрібніть цибулю, часник і селера.
свинина тушкована з апельсинами - фото крок 5
5. Зменшіть вогонь, м'ясо зніміть поки, а овочі і апельсини викладіть в сотейник. Обсмажте 2-3 хвилини. Додайте спеції для аромату.
свинина тушкована з апельсинами - фото крок 6
6. Викладіть назад свинину. Зверху акуратно розподіліть подрібнений часник.
свинина тушкована з апельсинами - фото крок 7
7. Влийте бульйон, накрийте кришкою і залиште нудитися на мінімальному вогні на 1, 5-2 годину (в залежності від розміру шматочка) до готовності.

Схожі рецепти