Свинина з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите поєднання солодкуватий ноток з м'ясом, тоді рецепт приготування свинини з апельсинами вам обов'язково сподобається. Маринад робить м'ясо неймовірно смачним і ароматним.
Це незвичайне блюдо, яке гідно святкового столу. Соковите, ароматне м'ясо в поєднанні з цитрусовими і розмарином сподобається і дорослим, і дітям. Свинина з апельсинами в домашніх умовах - це те, що обов'язково слід спробувати.
- Свинина - 500 грам
- Апельсин - 2 штуки
- Мед - 2-3 Ст. Ложок
- Гілочка розмарину - 2-3 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Яблучний оцет - 2-3 Ст. Ложок
1. Апельсини необхідно вимити, просушити. 1 нарізати часточками, з другого вичавити сік. Залишити 4-6 Dolek, інші додати в вичавлений сік - це буде основа маринаду для м'яса. Свинину вимити, просушити і нарізати порційними шматочками. Для цієї страви чудово підійдуть відбивні на кісточці.
2. У маринад додати трохи солі і перцю. Відправити туди рідкий (при необхідності розтопити в мікрохвильовці) мідь. Все ретельно перемішати. Як зробити свинину з апельсинами більш ароматною? Додайте сушені трави за смаком.
3. Влити трохи яблучного оцту, додати розмарин і викласти в маринад м'ясо. Надіслати свинину в холодильник на 1-2 годину.
4. Коли м'ясо промаринувалося, викласти його в форму для запікання або на деко. Поруч викласти часточки апельсина. Присипати зверху розмарином. Надіслати свинину в розігріту духовку або обсмажити м'ясо на сковороді-гриль.
5. Маринад, в якому було м'ясо, відправити на вогонь і злегка уварити. Коли соус стане густіти його можна зняти з вогню і остудити.
6. Коли свинина з апельсинами в домашніх умовах готова, її можна подавати до столу, попередньо полив соусом. Таке блюдо прекрасно поєднується з будь-яким гарніром, в тому числі і з овочами на грилі.