Рецепт Качка, тушкована з апельсинами фото

Качка, тушкована з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Птах , Фрукти , Апельсин , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Цей рецепт для тих, у кого немає духовки, але качки-то хочеться! скажу, що тушкована качка буде не гірше запеченої, якщо її правильно приготувати. Я покажу, як приготувати качку, тушковану з апельсинами.

Опис приготування:

Поєднання качки і апельсинів, як на мене, просто ідеальне. Вони ніби створені одне для одного. Я і запікати люблю качку з апельсинами, і тушкувати в утятніце. Сьогодні я вирішила стушкувати качку на вечерю. Як гарнір завжди подаю до неї картопляне пюре - це дуже смачно, також добре підійде будь-яка каша, макарони або будь-які овочі. Для приготування качки, тушкованої з апельсинами, я взяла половину тушки птиці і розрізала її на 5-6 частин. Ви можете купити відразу качку шматками, може бути, вийде навіть дешевше. У нас продаються тільки половинки тушок.

  • Качка - 1 кілограм
  • Апельсин - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (для смаження)
качка, тушкована з апельсинами - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Качку гарненько промийте під проточною водою, видаліть залишилися пір'ячко, якщо такі є.
качка, тушкована з апельсинами - фото крок 2
Розріжте качку на приблизно однакові шматки, у мене вийшло 6 шматків. Викладіть шматки качки на сковороду з розігрітим рослинним маслом в один шар і обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки. Я смажила в два заходи, щоб м'ясо саме смажилося, а не тушкувалось.
качка, тушкована з апельсинами - фото крок 3
Тим часом морква поріжте великими кільцями, цибулину поріжте на півкільця.
качка, тушкована з апельсинами - фото крок 4
Апельсин гарненько промийте під проточною водою, трохи потріть чистою губкою (шорсткою стороною). Поріжте апельсин четвертькольцами разом з шкіркою.
качка, тушкована з апельсинами - фото крок 5
Обсмажену качку складіть в утятницу або казанок, сіль і poperčite, туди ж складіть морква і цибуля. Залийте водою, щоб покрила м'ясо, і тушкуйте на повільному вогні 1 час.
качка, тушкована з апельсинами - фото крок 6
Потім відправте в утятницу шматочки апельсинів і тушкуйте до готовності (30-40 хвилин).
качка, тушкована з апельсинами - фото крок 7
Качка, тушкована з апельсинами, готова. Подавайте її разом з апельсинами і овочами, з якими вона готувалася, а також з улюбленим гарніром. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти