Качка, тушкована з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт для тих, у кого немає духовки, але качки-то хочеться! скажу, що тушкована качка буде не гірше запеченої, якщо її правильно приготувати. Я покажу, як приготувати качку, тушковану з апельсинами.
Поєднання качки і апельсинів, як на мене, просто ідеальне. Вони ніби створені одне для одного. Я і запікати люблю качку з апельсинами, і тушкувати в утятніце. Сьогодні я вирішила стушкувати качку на вечерю. Як гарнір завжди подаю до неї картопляне пюре - це дуже смачно, також добре підійде будь-яка каша, макарони або будь-які овочі. Для приготування качки, тушкованої з апельсинами, я взяла половину тушки птиці і розрізала її на 5-6 частин. Ви можете купити відразу качку шматками, може бути, вийде навіть дешевше. У нас продаються тільки половинки тушок.
- Качка - 1 кілограм
- Апельсин - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (для смаження)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Качку гарненько промийте під проточною водою, видаліть залишилися пір'ячко, якщо такі є.
Розріжте качку на приблизно однакові шматки, у мене вийшло 6 шматків. Викладіть шматки качки на сковороду з розігрітим рослинним маслом в один шар і обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки. Я смажила в два заходи, щоб м'ясо саме смажилося, а не тушкувалось.
Тим часом морква поріжте великими кільцями, цибулину поріжте на півкільця.
Апельсин гарненько промийте під проточною водою, трохи потріть чистою губкою (шорсткою стороною). Поріжте апельсин четвертькольцами разом з шкіркою.
Обсмажену качку складіть в утятницу або казанок, сіль і poperčite, туди ж складіть морква і цибуля. Залийте водою, щоб покрила м'ясо, і тушкуйте на повільному вогні 1 час.
Потім відправте в утятницу шматочки апельсинів і тушкуйте до готовності (30-40 хвилин).
Качка, тушкована з апельсинами, готова. Подавайте її разом з апельсинами і овочами, з якими вона готувалася, а також з улюбленим гарніром. Їжте із задоволенням!