Качка з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Всім привіт! Сьогодні хочеться розповісти вам, як приготувати качку з апельсинами. Блюдо стане справжньою окрасою будь-якого столу, повірте!
Ця страва стане гідною прикрасою як повсякденного, так і святкового столу. Гості будуть в захваті, тому не зволікайте і пробуйте вже сьогодні приготувати качку з апельсинами.
- Качка - 1 штука
- Апельсин - 4 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - 1 Чайна ложка
1
Для того, щоб приготувати качку з апельсинами, саму качку необхідно випатрати і промити. Як тільки це буде зроблено, її можна маринувати. Для цього топимо вершкове масло і змащуємо нашу качку. Солимо і перчимо до смаку, потім викладаємо її на решітку грудкою до низу.
2
Тим часом з двох апельсинів необхідно вичавити сік, а інші два нарізати для соусу і подачі.
Качку запікаємо в духовці протягом години при високій температурі. Бажано поставити знизу деко з водою, щоб качка вийшла не тільки хрусткою, але і соковитою. Як тільки пройде час, качку потрібно буде перевернути і запікати ще одну годину.
3
Для того, щоб приготувати апельсиновий соус до качки, необхідно в сотейнику розтопити цукор в апельсиновому і лимонному соці. Після цього додаємо в масу винний оцет. В іншому сотейнику доводимо до кипіння лимонний сік, з додаванням вершкового масла і м'якоті апельсина. Далі з'єднуємо вміст двох сотейників, додаючи спеції за смаком. Качка з апельсинами готова, смачного!