Рецепт Качка з апельсинами фото

Качка з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Всім привіт! Сьогодні хочеться розповісти вам, як приготувати качку з апельсинами. Блюдо стане справжньою окрасою будь-якого столу, повірте!

Опис приготування:

Ця страва стане гідною прикрасою як повсякденного, так і святкового столу. Гості будуть в захваті, тому не зволікайте і пробуйте вже сьогодні приготувати качку з апельсинами.

  • Качка - 1 штука
  • Апельсин - 4 штуки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Винний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - 1 Чайна ложка
1
Для того, щоб приготувати качку з апельсинами, саму качку необхідно випатрати і промити. Як тільки це буде зроблено, її можна маринувати. Для цього топимо вершкове масло і змащуємо нашу качку. Солимо і перчимо до смаку, потім викладаємо її на решітку грудкою до низу.
2
Тим часом з двох апельсинів необхідно вичавити сік, а інші два нарізати для соусу і подачі.

Качку запікаємо в духовці протягом години при високій температурі. Бажано поставити знизу деко з водою, щоб качка вийшла не тільки хрусткою, але і соковитою. Як тільки пройде час, качку потрібно буде перевернути і запікати ще одну годину.

3
Для того, щоб приготувати апельсиновий соус до качки, необхідно в сотейнику розтопити цукор в апельсиновому і лимонному соці. Після цього додаємо в масу винний оцет. В іншому сотейнику доводимо до кипіння лимонний сік, з додаванням вершкового масла і м'якоті апельсина. Далі з'єднуємо вміст двох сотейників, додаючи спеції за смаком. Качка з апельсинами готова, смачного!

Схожі рецепти