Рецепт Качка з розмарином і апельсинами фото

Качка з розмарином і апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Фрукти , Апельсин , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 5 г. 0 хв.

У вас головним блюдом буде качка, і ви шукайте класний і апетитний спосіб її приготування? Тоді придивіться обов'язково до цього варіанту. Приголомшливе смакове поєднання гідно вашої уваги!

Опис приготування:

Поспішаю поділитися з вами нескладної ідеєю, як приготувати качку з розмарином і апельсинами. Завдяки томлінню при невисокій температурі, птах виходить дуже ніжною. Фруктові кислоти і ароматні трави - це саме те, що потрібно для ідеальної качки. Якщо ви ще не пробували такий рецепт, то обов'язково рекомендую!

  • Качка - 1 штука
  • Апельсин - 2 штуки
  • Розмарин - 1 пучок
  • Петрушка - 1/2 пучка (по бажанню)
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і спеції - За смаком
качка з розмарином і апельсинами - фото крок 1
1. Набір необхідних інгредієнтів невеликий і яскравий.
качка з розмарином і апельсинами - фото крок 2
2. Птицю вимийте і висушіть.
качка з розмарином і апельсинами - фото крок 3
3. Зріжте зайвий жир. Натріть сіллю і при бажанні спеціями.
качка з розмарином і апельсинами - фото крок 4
4. Один апельсин вимийте і наріжте часточками. Вимийте і висушіть зелень.
качка з розмарином і апельсинами - фото крок 5
5. Нафаршіруйте качку.
качка з розмарином і апельсинами - фото крок 6
6. Акуратно зв'яжіть щільною ниткою її ніжки.
качка з розмарином і апельсинами - фото крок 7
7. Гострим ножем зробіть надрізи.
качка з розмарином і апельсинами - фото крок 8
8. Викладіть качку на решітку і деко. Надішліть в духовку і запікайте при температурі 140 градусів близько 4 годин.
качка з розмарином і апельсинами - фото крок 9
9. Цедру другого апельсина натріть на тертці. У невеликій мисці з'єднайте її з пропущеним через прес часником і оливковою олією. Туди ж вичавіть сік. Ретельно перемішайте і отриманою сумішшю змащуйте качку кожні 20-25 хвилин.
качка з розмарином і апельсинами - фото крок 10
10. Останні 15-20 хвилин запікання збільшіть температуру до 180-200 градусів і підрум'яньте качку. Смачного!

Схожі рецепти