Качка з розмарином і апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
У вас головним блюдом буде качка, і ви шукайте класний і апетитний спосіб її приготування? Тоді придивіться обов'язково до цього варіанту. Приголомшливе смакове поєднання гідно вашої уваги!
Поспішаю поділитися з вами нескладної ідеєю, як приготувати качку з розмарином і апельсинами. Завдяки томлінню при невисокій температурі, птах виходить дуже ніжною. Фруктові кислоти і ароматні трави - це саме те, що потрібно для ідеальної качки. Якщо ви ще не пробували такий рецепт, то обов'язково рекомендую!
- Качка - 1 штука
- Апельсин - 2 штуки
- Розмарин - 1 пучок
- Петрушка - 1/2 пучка (по бажанню)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль і спеції - За смаком
1. Набір необхідних інгредієнтів невеликий і яскравий.
2. Птицю вимийте і висушіть.
3. Зріжте зайвий жир. Натріть сіллю і при бажанні спеціями.
4. Один апельсин вимийте і наріжте часточками. Вимийте і висушіть зелень.
5. Нафаршіруйте качку.
6. Акуратно зв'яжіть щільною ниткою її ніжки.
7. Гострим ножем зробіть надрізи.
8. Викладіть качку на решітку і деко. Надішліть в духовку і запікайте при температурі 140 градусів близько 4 годин.
9. Цедру другого апельсина натріть на тертці. У невеликій мисці з'єднайте її з пропущеним через прес часником і оливковою олією. Туди ж вичавіть сік. Ретельно перемішайте і отриманою сумішшю змащуйте качку кожні 20-25 хвилин.
10. Останні 15-20 хвилин запікання збільшіть температуру до 180-200 градусів і підрум'яньте качку. Смачного!