Рецепт Качка з розмарином фото

Качка з розмарином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Зелень, Качка, Дичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви, Страви цілком

У нашій родині ми готуємо качку тільки у свята. Думаю, і більшість людей, які живуть не в селах, а в місті, частіше на своєму столі кожен день бачать курку, ніж качку.

Загалом, спеціально для вас я підготувала рецепт про те, як приготувати качку з розмарином. Це по-справжньому святкова страва, головна прикраса на столі, яке розійдеться на ура! Воно відмінно підійде до вина завдяки тому, що м'ясо буде трохи солодким. Беріть цей рецепт на замітку.

  • Качка - 2 штуки
  • Соєвий соус - 150 грам
  • Гранатовий соус - 50 грам
  • Мал - 2 склянки
  • Журавлина - 1 Склянка
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Розмарин - 2 штуки (гілочки)
  • Чорний перець горошком - 8 штук
качка з розмарином - фото крок 1
У качки видаліть все пір'я, помийте, попатраєте і трохи обпалити на вогні тушку птиці. У мисці приготуйте соус: змішайте соєвий і гранатовий соус з медом. Повністю промажьте тушку соусом всередині і зовні, залиште м'ясо маринуватися на 30 хвилин.
качка з розмарином - фото крок 2
Поки птах маринується, приготуйте начинку. Зваріть рис до напівготовності. Злийте з нього воду, додайте журавлину. У ступці розітріть перець з розмарином, всипте їх до рису.
качка з розмарином - фото крок 3
Тепер начините качку кашею, всі краї закріпіть зубочистками або нитками. Полийте соусом. Засуньте тушку в рукав для запікання, додайте трохи нерастёртого розмарину.
качка з розмарином - фото крок 4
У розігрітій до 200 градусів духовці запікайте страву протягом трьох годин. При подачі рис з качки розкладіть на порційно, поріжте м'ясо на шматочки. Смачного!

Схожі рецепти