Качка з розмарином
(покроковий рецепт з фото)
У нашій родині ми готуємо качку тільки у свята. Думаю, і більшість людей, які живуть не в селах, а в місті, частіше на своєму столі кожен день бачать курку, ніж качку.
Загалом, спеціально для вас я підготувала рецепт про те, як приготувати качку з розмарином. Це по-справжньому святкова страва, головна прикраса на столі, яке розійдеться на ура! Воно відмінно підійде до вина завдяки тому, що м'ясо буде трохи солодким. Беріть цей рецепт на замітку.
- Качка - 2 штуки
- Соєвий соус - 150 грам
- Гранатовий соус - 50 грам
- Мал - 2 склянки
- Журавлина - 1 Склянка
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Розмарин - 2 штуки (гілочки)
- Чорний перець горошком - 8 штук
У качки видаліть все пір'я, помийте, попатраєте і трохи обпалити на вогні тушку птиці. У мисці приготуйте соус: змішайте соєвий і гранатовий соус з медом. Повністю промажьте тушку соусом всередині і зовні, залиште м'ясо маринуватися на 30 хвилин.
Поки птах маринується, приготуйте начинку. Зваріть рис до напівготовності. Злийте з нього воду, додайте журавлину. У ступці розітріть перець з розмарином, всипте їх до рису.
Тепер начините качку кашею, всі краї закріпіть зубочистками або нитками. Полийте соусом. Засуньте тушку в рукав для запікання, додайте трохи нерастёртого розмарину.
У розігрітій до 200 градусів духовці запікайте страву протягом трьох годин. При подачі рис з качки розкладіть на порційно, поріжте м'ясо на шматочки. Смачного!