Курка з розмарином, часником і апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування курки з часником, розмарином і апельсинами. Перед запіканням курку змастити сумішшю з розмарину і оливкового масла.
Для гарніру до даного блюда добре запекти скибочки картоплі і апельсина. До курки можна подавати будь-який соус, який Вам більше до смаку.
- Курка - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Масло оливкове - 50 мілілітрів
- Розмарин - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Апельсин - 1 За смаком
- Картопля - 1, 2 кілограма
1. Промиваємо курку, зробимо на шкірі невеликий надріз, візьмемо зубчики часнику, поріжемо їх шайбочками і під курячу шкіру акуратно їх підкладемо, рівномірно розподіляючи по всій курці.
2. Свіжий розмарин дрібно нарізаємо, змішуємо з оливковою олією. Додаємо щіпку чорного перцю і солі, все перемішуємо.
3. Уздовж хребта розрізаємо курку і розпластався її на дошці (майже курча тапака). Половиною розмаринової сумішшю гарненько змащуємо, і укладаємо на лист змазаний олією. Можна в рукав для запікання. Хвилин 50 відправляємо в духовку, при температурі 250 градусів.
4. Апельсин нарізаємо півкільцями, дістаємо курку, покриваємо її шматочками апельсина і ще хвилин 30 запікаємо.
5. Приготуємо гарнір. Очисти картопля, з 6-8 частин розрізаємо кожну картоплину, перемішуємо з залишилася розмаринової сумішшю і укладаємо на деко змащений маслом. Під курку поставимо деко з картоплею (в той самий час, коли клали апельсини). Коли буде готова курка, її виймаємо, а температуру в духовці робимо 250 градусів і піднімаємо вище лист з картоплею.
6. Готову картоплю викладаємо на блюдо, курку кладемо зверху. Подаємо зі свіжими овочами.