Тушкована качка з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите м'ясо птиці? Якщо так, то дивіться мій рецепт. Я покажу, як приготувати качку, тушковану з апельсинами з солодкувато-пряним смаком. Оригінальна ідея, просте приготування і неповторний смак.
Якщо перед подачею блюда ви захочете згустити соус, то просто додайте в нього трохи борошна і проваріть, консистенція стане більш в'язкою і густий.
Це гаряче ідеально поєднується з гарніром зі звичайного відвареного рису. Пробуйте і діліться враженнями!
- Качка - 2, 5 кілограма (тушка або ніжки)
- Часник - 4 зубчики
- Імбир - 15 грам (свіжий)
- Апельсини - 9 штук
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Аніс - 5 штук (зірочки)
- Перець чилі свіжий - 3-4 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Лимонна трава - 2 пучка(2 товстих стебла)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Насамперед вимиємо апельсини і вичавимо з них сік. На літр соку потрібно близько 9 соковитих апельсинів. Магазинний сік з цукром і консервантами не підійде.
Глибоку сковороду гріємо і розпалює в ній масло. Шматочки качки обсмажити з обох боків до золотистої скоринки, а потім перекладемо в тарілку.
Зубчики часнику чистимо і ріжемо пластинками, імбир ріжемо тонкою соломкою і обсмажуємо все до золотистого часнику на тій же сковороді.
Тепер вливаємо в сковороду сік, кладемо туди всі інші ігредіенти, крім качки і цибулі. Перець чилі різати не потрібно. Дамо соку закипіти.
Потім кладемо шматочки качки і тушкуємо все під кришкою години півтори. Для 30 хвилин до готовності додаємо нарізану тонко цибулю. В цей же час можна досолити блюдо, якщо потрібно.
Для подачі викладіть качку на тарілки, а зверху полийте соусом з овочами. Смачного!