Рецепт Качка по-пекінськи з апельсинами фото

Качка по-пекінськи з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Птах , Фрукти , Апельсин , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Точно можна сказати, що азіатські кулінари знають толк в хорошому приготуванні м'яса птиці. Їх гра зі смаками не залишить нікого байдужим. І я теж вирішила піти на експеримент в цьому стилі.

Опис приготування:

Саме тому я дізналася про те, як приготувати качку по-пекінськи з апельсинами. Таке основне блюдо гідного будь-якого шикарного торжества. Воно красиво подається з соусом, нарізане шматочками, в цьому випадку тут будуть доречні палички. Вам точно сподобається цей рецепт, якщо ви любите поєднання м'яса з кисло-солодким смаком.

  • Качка - 2, 5 кілограма
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Luk-salotų - 1 штука
  • Апельсин - 4 штуки
  • Курячий бульйон - 3-4 склянок
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Кмин, гілочка - 2 штуки
  • Петрушка - 2-3 штук (гілочки)
  • Лавровий лист - 0, 5 штуки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Винний оцет - 50 мілілітрів
  • Кукурудзяний крахмар - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
качка по-пекінськи з апельсинами - фото крок 1
Качку промийте і випатрати, видаливши всі нутрощі і дрібно їх нарізавши.
качка по-пекінськи з апельсинами - фото крок 2
У каструлі з товстим дном розігрійте рослинне масло. Додайте в нього шматочки нутрощів разом з дрібно нашаткованою цибулею та морквою. Смажте все протягом 10 хвилин, помішуючи. Потім влийте бульйон. Додайте лавровий лист, подрібнений чебрець і петрушку. Варіть суміш протягом 1, 5-2 годин, прибираючи жир. Після цього бульйон процідіть.
качка по-пекінськи з апельсинами - фото крок 3
Апельсини ретельно промийте. Очистіть їх від цедри, зробивши з останньої довгі шматочки.
качка по-пекінськи з апельсинами - фото крок 4
Закип'ятіть близько 2-х літрів води. Додайте в неї апельсинову цедру. Варіть її протягом 15 хвилин на повільному вогні. Тоді каналізації, а шкірку обсушити.
качка по-пекінськи з апельсинами - фото крок 5
Духовку розігрійте до 220 градусів. Качку протріть. Проткніть шкіру в декількох місцях, щоб видалити зайвий жир. Приправити сіллю і птиці poperčite. Усередині Туск вставки частин порт-salotų, 1/3 цедри і трохи нарізаного чебрецю. Покладіть качку на спинку на деко і приберіть в духовку. Після 15 хвилин запікання понизьте температуру до 180 градусів. Потім ще після 30 хвилин птицю переверніть. Через 15 хвилин поверніть качку назад на груди. Температуру зменшите до 75 градусів. Запікайте до повної готовності.
качка по-пекінськи з апельсинами - фото крок 6
Тим часом апельсини очистіть, видаливши кісточки і розділивши їх на часточки.
качка по-пекінськи з апельсинами - фото крок 7
Поки займіться соусом. Розігрійте разом оцет з цукром до глибокого темного кольору (для це вибирайте червоний винний оцет). Потім цю суміш додайте до процеженной рідини з другого кроку. Варіть їх разом до повного розчинення цукру.
качка по-пекінськи з апельсинами - фото крок 8
Додайте цедру і крохмаль. Варіть соус 3 хвилини, щоб він загус. Додайте сіль і перець за смаком.
качка по-пекінськи з апельсинами - фото крок 9
Від готової качки утворилося рідина на деку. Саме її з'єднайте з портвейном на плиті в каструлі. Прокип'ятіть суміш, видаливши всі шматочки. 2-3 ст. Ложки цієї рідини додайте в соус з минулого кроку. Додайте вершкове масло. Проваріть соус до потрібної густоти.
качка по-пекінськи з апельсинами - фото крок 10
Качку наріжте невеликими шматочками. Додайте до неї соус і часточки апельсина при подачі. Смачного!

Схожі рецепти