Качка по-пекінськи в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на те, що для даного рецепта бажано мати спеціальну піч, пропоную вам дізнатися, як приготувати качку по-пекінськи в домашніх умовах. Виходить вона майже, як оригінальне блюдо!
Цей рецепт під силу навіть тим, хто жодного разу не готував качку, так як процес приготування нескладний і дуже цікавий. Обов'язково ошпарити качку, так корочка злегка схоплюється, не даючи потім жиру і соку витекти на деко під час запікання. Не забудьте поставити деко з водою на нижній ярус духовки, це зробить м'ясо більш соковитим і ніжним. Не забудьте додати свої улюблені спеції і трави для апетитного аромату.
- Качка - 2000 грам
- Вода - 7 літрів(2л для качки, 5л для обварки)
- Соєвий соус - 200 мілілітрів (по 100 мл для качки і дял соусу)
- Горілка - 30 мілілітрів
- Суміш перців - 1 Чайна ложка
- Гострий перець - 1 За смаком
- Лавровий лист - 1 За смаком
- Аніс - 1 За смаком
- Обкладинка - 1 штука (паличка)
- Винний оцет - 250 мілілітрів
- Томатний соус - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Замаринуйте качку: суміш перців, гострий перець, лавровий лист, аніс і корицю перекладіть в пакет і докладний. Кип'ячену воду змішайте з горілкою, соєвим соусом, спеціями і залиште на 15 хвилин.
2. Перелийте маринад в деко з качкою і накрийте харчовою плівкою. Надішліть качку на 48 годин в холодильник, кожні 6 годин перевертаючи качку. На раковину покладіть решітку, а на неї викладіть качку з маринаду.
3. Воду для обварки доведіть до кипіння і змішайте з винним оцтом. Полийте качку з усіх боків окропом з винним оцтом. На змащену маслом грати перекладіть качку грудкою вгору, дайте їй відпочити протягом 15 хвилин, обсушити її паперовими рушниками.
4. Духовку розігрійте до 200 градусів. На нижній ярус поставте деко з водою і на наступний рівень викладіть качку. Запікайте 1, 5 годину.
5. Приготуйте соус: соєвий соус вилийте в сковороду, на великому вогні проваріть його, постійно помішуючи до загустіння. Додайте соняшникову олію і проваріть 1-2 хвилини.
6. Додайте томатний соус і тушкуйте кілька хвилин. Подавайте качку з нарізаною цибулею-пореєм і соусом. Смачного!