Рецепт Качка по-пекінськи в домашніх умовах фото

Качка по-пекінськи в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Птах , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Незважаючи на те, що для даного рецепта бажано мати спеціальну піч, пропоную вам дізнатися, як приготувати качку по-пекінськи в домашніх умовах. Виходить вона майже, як оригінальне блюдо!

Опис приготування:

Цей рецепт під силу навіть тим, хто жодного разу не готував качку, так як процес приготування нескладний і дуже цікавий. Обов'язково ошпарити качку, так корочка злегка схоплюється, не даючи потім жиру і соку витекти на деко під час запікання. Не забудьте поставити деко з водою на нижній ярус духовки, це зробить м'ясо більш соковитим і ніжним. Не забудьте додати свої улюблені спеції і трави для апетитного аромату.

  • Качка - 2000 грам
  • Вода - 7 літрів(2л для качки, 5л для обварки)
  • Соєвий соус - 200 мілілітрів (по 100 мл для качки і дял соусу)
  • Горілка - 30 мілілітрів
  • Суміш перців - 1 Чайна ложка
  • Гострий перець - 1 За смаком
  • Лавровий лист - 1 За смаком
  • Аніс - 1 За смаком
  • Обкладинка - 1 штука (паличка)
  • Винний оцет - 250 мілілітрів
  • Томатний соус - 250 мілілітрів
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
качка по-пекінськи в домашніх умовах - фото крок 1
1. Замаринуйте качку: суміш перців, гострий перець, лавровий лист, аніс і корицю перекладіть в пакет і докладний. Кип'ячену воду змішайте з горілкою, соєвим соусом, спеціями і залиште на 15 хвилин.
качка по-пекінськи в домашніх умовах - фото крок 2
2. Перелийте маринад в деко з качкою і накрийте харчовою плівкою. Надішліть качку на 48 годин в холодильник, кожні 6 годин перевертаючи качку. На раковину покладіть решітку, а на неї викладіть качку з маринаду.
качка по-пекінськи в домашніх умовах - фото крок 3
3. Воду для обварки доведіть до кипіння і змішайте з винним оцтом. Полийте качку з усіх боків окропом з винним оцтом. На змащену маслом грати перекладіть качку грудкою вгору, дайте їй відпочити протягом 15 хвилин, обсушити її паперовими рушниками.
качка по-пекінськи в домашніх умовах - фото крок 4
4. Духовку розігрійте до 200 градусів. На нижній ярус поставте деко з водою і на наступний рівень викладіть качку. Запікайте 1, 5 годину.
качка по-пекінськи в домашніх умовах - фото крок 5
5. Приготуйте соус: соєвий соус вилийте в сковороду, на великому вогні проваріть його, постійно помішуючи до загустіння. Додайте соняшникову олію і проваріть 1-2 хвилини.
качка по-пекінськи в домашніх умовах - фото крок 6
6. Додайте томатний соус і тушкуйте кілька хвилин. Подавайте качку з нарізаною цибулею-пореєм і соусом. Смачного!

Схожі рецепти