Суп з стручкової квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт класичного словацького овочевого супу: смачного і корисного. Готується швидко, тому ділюся і з вами ідеєю, як приготувати суп зі стручкової квасолею і картоплею.
Мені дуже подобається зелена стручкова квасоля, як її ще називають, "спаржева". Вона з'являється однією з перших серед свіжих овочів навесні, з неї можна приготувати багато смачних страв. А ось в суп за цим рецептом можна додати ще й обсмажені копчені ковбаски, блюдо стане більш ароматним і ситним.
- Фасоль стручковая - 500 грам
- Картопля - 2 штуки
- Вода - 1, 5 L
- Вершкове масло - 40 грам
- Борошно пшеничне - 5 Ст. Ложок
- Крем - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет столовий - За смаком
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Кріп свіжий - За смаком
1
Стручкову квасолю переберіть і промийте під холодною проточною водою. Картопля почистіть і промийте.
2
У стручкової квасолі відріжте кінчики, наріжте шматочками завдовжки 1, 5-2 см. Картопля наріжте кубиками.
3
У каструлі доведіть до кипіння солону воду, додайте підготовлені овочі і варіть на середньому вогні під кришкою 20 хвилин, поки квасоля і картопля не стануть м'якими.
4
Приготуйте борошняну заправку: на сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно, molotuû перець. Обсмажуйте до золотистого кольору. Заправку додайте в суп, перемішайте до її повного розчинення.
5
Додайте сметану, цукор і оцет. Готуйте суп ще 5 хвилин при слабкому кипінні, щоб всі аромати «об'єдналися».
6
Вимкніть вогонь, в суп додайте дрібно нарізаний кріп, перемішайте і подавайте до столу гарячим, зі свіжим хлібом. Смачного!