Суп томатний «ароматний»
(покроковий рецепт з фото)
Готую такий суп не дуже часто, а тільки коли є час. Він простий, але вимагає часу. Овочі для супу готую особливим способом, в духовці. Розповім, як приготувати суп томатний «Ароматний" .
Завдяки тому, що овочі не бланшують, а запікаю в духовці, у них з'являється дуже приємний смак і аромат. Особливо приємно приготувати томатний суп взимку, коли так не вистачає ароматів свіжих овочів, зелені і спецій. Обов'язково використовую оливкову олію, часник, спеції і зелень.
- Помідор - 3 штуки (великі)
- Часник - 1-2 штук
- Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
- Розмарин - 1 штука (гілочка)
- Сіль і перець - За смаком
- Зіра - За смаком
- Чебрець - За смаком
1. Насамперед займуся томатами: кожен овоч гарненько мою і нарізаю на 4 частини (якщо томати не крупніше). Часник поділяю на зубчики, але не чищу. У форму викладаю помідори і зубчики часнику.
2. Посипаю овочі спеціями: зерна зіри розтираю в ступці, змішую їх з чебрецем і посипаю. Додаю 1 гілочку розмарину і скроплюю оливковою олією, перемішую.
3. Відправляю форму в розігрітий до 180-200 градусів духовку на 50-70 хвилин.
4. Дістаю овочі з духовки і очищаю томати від шкірки, часник від лушпиння, розмарин прибираю. Подрібнюю овочі за допомогою погружного блендера. Переливаю суп в тарілку, за смаком солю і перчу. Подаю блюдо горячим, але можна і холодним.