Рецепт Суп томатний «ароматний» фото

Суп томатний «ароматний»
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Овочі , Помідор , Часник
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи , Супи-пюре
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 25 хв.

Готую такий суп не дуже часто, а тільки коли є час. Він простий, але вимагає часу. Овочі для супу готую особливим способом, в духовці. Розповім, як приготувати суп томатний «Ароматний" .

Опис приготування:

Завдяки тому, що овочі не бланшують, а запікаю в духовці, у них з'являється дуже приємний смак і аромат. Особливо приємно приготувати томатний суп взимку, коли так не вистачає ароматів свіжих овочів, зелені і спецій. Обов'язково використовую оливкову олію, часник, спеції і зелень.

  • Помідор - 3 штуки (великі)
  • Часник - 1-2 штук
  • Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
  • Розмарин - 1 штука (гілочка)
  • Сіль і перець - За смаком
  • Зіра - За смаком
  • Чебрець - За смаком
суп томатний
1. Насамперед займуся томатами: кожен овоч гарненько мою і нарізаю на 4 частини (якщо томати не крупніше). Часник поділяю на зубчики, але не чищу. У форму викладаю помідори і зубчики часнику.
суп томатний
2. Посипаю овочі спеціями: зерна зіри розтираю в ступці, змішую їх з чебрецем і посипаю. Додаю 1 гілочку розмарину і скроплюю оливковою олією, перемішую.
суп томатний
3. Відправляю форму в розігрітий до 180-200 градусів духовку на 50-70 хвилин.
суп томатний
4. Дістаю овочі з духовки і очищаю томати від шкірки, часник від лушпиння, розмарин прибираю. Подрібнюю овочі за допомогою погружного блендера. Переливаю суп в тарілку, за смаком солю і перчу. Подаю блюдо горячим, але можна і холодним.

Схожі рецепти