Суп-пюре з цвітної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Хочете покажу, як приготувати суп-пюре з цвітної капусти, точніше базовий, найпростіший його варіант? Тоді дивіться рецепт. Нам знадобиться всього 3 інгредієнта: капуста, вершкове масло і сіль.
Цей суп підійде навіть для харчування маленьких дітей, адже він абсолютно нешкідливий і нейтральний. Дорослим же рекомендується використовувати цей суп-пюре як основу. Тобто до нього можна додати сухарики, подрібнений бекон, а також тертий сир або копчену курочку, порізану дрібно. Буде дуже смачно.
А в первісному вигляді супчик ідеально підходить для дієтичного харчування або навіть пісного, якщо замінити вершкове масло на оливкову.
- Цвітна капуста - 1 штука (близько 1 кг)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Капусту добре вимийте і розділіть на невеликі суцвіття. Складіть їх в каструлю і залийте водою, щоб вона покривала капусту на 2 пальця.
Закип'ятіть воду, додайте в каструлю сіль і після закипання проваріть капусту 5 хвилин. Вона повинна стати м'якою. Злийте воду.
Тепер відправте капусту в блендер і додайте вершкове масло. Перетворіть все в однорідне пюре.
Розкладіть суп-пюре по тарілках. За смаком можете додати мелений перець.