Рецепт Суп айнтопф фото

Суп айнтопф
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
М'ясо , Макарони , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Супи
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

У цьому німецькому національному блюді використовується кілька сортів м'яса, копченості та багато овочів, він виходить настільки густий, наваристий і ситний, що цілком здатний замінити і перше, і друге.

Опис приготування:

Цей рецепт приготування супу айнтопф можна сміливо віднести до справжнім чоловічим страв, тому що з таким супом голодним з-за столу вже точно ніхто не встане. Як ви вже помітили, в складі страви багато інгредієнтів, зокрема овочі, м'ясо та копченості, квасоля, Ну і, звичайно ж, пиво, тому відразу беріть каструлю побільше і кличте в гостіті друзів, адже одному вам стільки супу не з'їсти. Взагалі немає якогось певного рецепту, за яким роблять такий суп, головне тут, щоб він був дуже густий і наваристий, а готують його не тільки в Німеччині, але і в Бельгії, Іспанії та Франції, і в залежності від країни змінюється і сама рецептура. Незважаючи на значний склад, приготувати такий суп досить просто, потрібно просто запастися терпінням, адже кінцевий результат, безсумнівно, порадує вас. Тому всім любителям традиційної німецької кухні, ну або тим, хто просто любить смачну і ситну їжу, я зараз розповім, як зробити приголомшливий суп айнтопф.

  • Куряча грудка - 1 штука
  • Яловичина на кістці - 600 грам
  • Ребра яловичі - 400 грам
  • Морква - 1 штука(0, 5 - в бульйон, 0, 5 - в суп)
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки(2 - в бульйон, 1 - в суп)
  • Корінь селери - 0, 5 штуки
  • Перець болгарський - 2-3 штук (різного кольору)
  • Стебла селери - 6 штук
  • Лук-пориста - 1 штука (світла частина)
  • Cukini - 1 штука
  • Цвітна капуста - 1 штука
  • Квасоля червона консервована - 250 грам
  • Копчені ковбаски - 4 штуки
  • М'ясо копчене - 100 грам
  • Пиво світле - 0, 5 L
  • Паста томатна - 2 Ст. Ложки
  • Горошок зелений - 0, 5 склянки (заморожений )
  • Свіжа зелень - 40 грам (листя селери і петрушки)
  • Картопля - 2-3 штук
  • Спеції - - За смаком (розмарин, чебрець, перець чорний мелений )
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком
суп айнтопф - фото крок 1
М'ясо гарненько промиваємо, викладаємо в каструлю і заливаємо водою так, щоб рідина наповнювала каструлю наполовину або трохи вище, ставимо на вогонь.
суп айнтопф - фото крок 2
Додаємо в каструлю дві цибулини і половинку моркви, варимо м'ясо не менше 1-1, 5 годин.
суп айнтопф - фото крок 3
Поки м'ясо вариться, ми можемо зайнятися підготовкою інших інгредієнтів. Нарізаємо на кубики половину кореня селери і одну цибулину, половину моркви ріжемо на четвертинки.
суп айнтопф - фото крок 4
Болгарський перець так само нарізаємо невеликими кубиками.
суп айнтопф - фото крок 5
Нарізаємо стебла селери.
суп айнтопф - фото крок 6
Зелена цибуля ретельно промиваємо і ріжемо півкільцями.
суп айнтопф - фото крок 7
З цукіні зрізаємо шкірку і нарізаємо його кубиками.
суп айнтопф - фото крок 8
Тепер розбираємо капусту на суцвіття.
суп айнтопф - фото крок 9
З квасолі зливаємо рідину і викладаємо її в тарілку.
суп айнтопф - фото крок 10
Подрібнюємо листя петрушки і селери.
суп айнтопф - фото крок 11
Картоплю чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.
суп айнтопф - фото крок 12
Тепер беремо копчені ковбаски і нарізаємо їх. Обсмажуємо ковбаски на сковороді без додавання масла.
суп айнтопф - фото крок 13
Додаємо нарізане кубиками копчене м'ясо, смажимо пару хвилин.
суп айнтопф - фото крок 14
Викладаємо на сковороду цибулю, продовжуємо смажити.
суп айнтопф - фото крок 15
Потім селера і моркву, смажимо все ще 1-2 хвилини.
суп айнтопф - фото крок 16
Тепер дивимося на час, якщо з моменту закипання м'яса минула година, тоді нам необхідно витягти з каструлі курячу грудку, адже вона готується швидше, ніж яловичина.
суп айнтопф - фото крок 17
Повертаємося до сковорідки і заливаємо в неї півлітра пива, додаємо спеції.
суп айнтопф - фото крок 18
На окремій сковороді обсмажуємо пару ложок томатної пасти.
суп айнтопф - фото крок 19
Коли пиво в сковорідці закипить, чекаємо пару хвилин і додаємо томатну пасту, перемішуємо.
суп айнтопф - фото крок 20
До цього часу вже повинна була зваритися яловичина, виймаємо м'ясо з бульйону. Ріпчасту цибулю і моркву так само видаляємо, вони нам більше не знадобляться. У бульйон закидаємо нарізану картоплю і залишаємо варитися на 20 хвилин.
суп айнтопф - фото крок 21
Через 5 хвилин після закипання додаємо до картоплі заправку з овочів, копченостей, пива і томатної пасти.
суп айнтопф - фото крок 22
Відварене м'ясо нарізаємо на невеликі шматочки і так само відправляємо в суп, солимо його.
суп айнтопф - фото крок 23
Додаємо нарізану селеру і перець.
суп айнтопф - фото крок 24
Потім цукіні.
суп айнтопф - фото крок 25
Нехай суп вариться хвилин 5, а потім можна додавати квасолю і порей.
суп айнтопф - фото крок 26
У самому кінці додаємо цвітну капусту і горошок.
суп айнтопф - фото крок 27
У мисочку наливаємо трохи бульйону і змішуємо його з борошном, виливаємо цю масу в суп.
суп айнтопф - фото крок 28
Для 5 хвилин до готовності додаємо нарізану зелень.
суп айнтопф - фото крок 29
Вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо супу постояти ще хвилин 5-10. Тепер суп айнтопф готовий, і його можна розливати по порційних тарілках. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти