Стейк на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Не спокушайтеся, стейк на сковороді готується не на плиті, а в духовці і на плиті. Таким чином приготований стейк виходить соковитим і ніжним. Спочатку ми засмажимо його, а потім запекти. Спробуйте!
Для приготування стейка на сковороді знадобиться товстостінна сковорода з металевою ручкою. Така ручка потрібна для того, щоб сковороду можна було б відправити в гарячу духовку.
- Стейк - 3-4 штук(400-600 г)
- Масло оливкове - 1/3 склянки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Розмарин - За смаком
1. Стейки, товщиною 2, 5-4 см, треба довести до кімнатної температури.
2. Стейки покладіть в глибоке блюдо, влийте масло, додайте сіль, перець, розмарин.
3. Розігрійте духовку до 260 градусів. Прогрійте в духовці сковороду.
4. Гарячу сковороду поставте на плиту з високим вогнем. Викладіть в неї стейки. Не пробивайте їх! використовуйте щипці.
5. Смажте стейки з кожного боку по 30 секунд.
6. Стейки на сковороді (зі сковородою) відправляйте в гарячу духовку. Запікайте м'ясо в духовці по три хвилини з кожного боку. Всього - 6 хвилин.
7. Виберіть стейки з духовки і загорніть разом зі сковородою в фольгу на дві хвилини. Потім подавайте. Смачного!