Стейк з баранини на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Простий і швидкий спосіб приготувати соковитий і апетитний стейк з баранячого м'яса. Головний секрет - знайти хороший шматочок м'якоті. Решта - справа техніки. Дивіться рецепт.
При приготуванні стейка головне - гарненько розігріти сковороду. Баранина повинна бути свіжою.
Отже, приступаємо до приготування стейка з баранини на сковороді:
1. М'ясо помийте і поріжте на великі плоскі шматки (стейки) товщиною близько 2 см.
2. Кожен шматок баранини змастіть оливковою олією і обсмажте на добре розігрітій сковороді протягом 3-4 хвилин з кожного боку.
3. Гарячий стейк викладіть на тарілку, зробіть невеликий надріз ножем і влийте в нього чайну ложку бальзамічного оцту. Дати 5 хвилин постояти.
4. Цього часу вистачить, щоб зробити до стейку з баранини простий салат. Листя зеленого салату помийте, обтрусіть зайву рідину і крупно поріжте. Заправте салат лимонним соком, парою столових ложок оливкової олії, сіль і перцем за смаком.
Подавайте баранячий стейк на стіл разом з салатом.
Смачного!
- Баранина - 600 грам
- Бальзамічний оцет - 4 чайних ложки
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Пучок зеленого салату - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
Отже, приступаємо до приготування стейка з баранини на сковороді:
1. М'ясо помийте і поріжте на великі плоскі шматки (стейки) товщиною близько 2 см.
2. Кожен шматок баранини змастіть оливковою олією і обсмажте на добре розігрітій сковороді протягом 3-4 хвилин з кожного боку.
3. Гарячий стейк викладіть на тарілку, зробіть невеликий надріз ножем і влийте в нього чайну ложку бальзамічного оцту. Дати 5 хвилин постояти.
4. Цього часу вистачить, щоб зробити до стейку з баранини простий салат. Листя зеленого салату помийте, обтрусіть зайву рідину і крупно поріжте. Заправте салат лимонним соком, парою столових ложок оливкової олії, сіль і перцем за смаком.
Подавайте баранячий стейк на стіл разом з салатом.
Смачного!