Рецепт Стейк з яловичини на сковороді фото

Стейк з яловичини на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку , На святковий стіл , Романтична вечеря , Сімейна вечеря
Гарячі страви , Стейк
Кількість порцій: 3
Час приготування: 30 хв.

Cтейк з яловичини на сковороді - страва, для приготування найкраще використовувати філе-міньйон, це поперечний тонкий зріз центральної частини філе вирізки, найніжніше і пісне м'ясо.

Опис приготування:

Рецепт стейка з яловичини на сковороді може на перший погляд здатися складним, проте в дійсності приготувати це гаряче блюдо не складе труднощів навіть початківцю. За великим рахунком, тут все залежить від свіжості і якості м'яса: чим воно краще - тим смачніше вийде блюдо. Розповідаю і показую, як приготувати - сподіваюся, вам сподобається!

  • Яловичий стейк - 800 грам
  • Червоне вино - 200 грам
  • Яловичий бульйон - 200 грам
  • Розмарин - 1 щіпка (одна гілочка свіжого або сухого)
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сіль - 1 За смаком
  • Перець - 1 За смаком
стейк з яловичини на сковороді - фото крок 1
Перемішайте вино і бульйон в невеликій каструлі. Додайте часник і трохи розмарину. Доведіть до слабкого кипіння і продовжуйте кип'ятити на повільному вогні, поки він не зменшиться приблизно наполовину, потім зніміть каструлю з вогню і відставте в сторону.
стейк з яловичини на сковороді - фото крок 2
Візьміть залишок розмарину і щедро приправити одну сторону стейка, потім поперчіть його і посоліть.
стейк з яловичини на сковороді - фото крок 3
Наріжте цибулю-порей.
стейк з яловичини на сковороді - фото крок 4
Розігрійте приблизно половину вершкового масла в сотейнику або сковороді на сильному вогні, поки воно не дійде до коричневого відтінку.
стейк з яловичини на сковороді - фото крок 5
Викладіть стейки на сковорідку, приправленою стороною вниз, потім посипте верхню половину стейків сіллю і перцем. Смажити необхідно до тих пір, поки нижня частина стейка не перейде в бурий відтінок (приклад 3 до 5 хвилин).
стейк з яловичини на сковороді - фото крок 6
Переверніть стейки (приблизно на 3 хвилини). Якщо ви любите м'ясо хорошою прожарювання, то додавайте відповідну час. І пам'ятайте, час приготування залежить від розмірів і товщини вашого стейка.
стейк з яловичини на сковороді - фото крок 7
Перекладіть готові стейки на велике плоске блюдо, зменшіть вогонь до середнього і додайте в сковороду цибулю-порей. Обсмажуйте протягом декількох хвилин, злегка помішуючи його до тих пір, поки цибуля не стане м'яким і не дійде до коричневого відтінку.
стейк з яловичини на сковороді - фото крок 8
Притисніть цибулю-порей до країв сковороди, потім викладіть стейки назад. Полийте зцідженим соусом і буквально хвилину потримайте на плиті, щоб м'ясо встигло прогрітися.
стейк з яловичини на сковороді - фото крок 9
Перекладіть м'ясо назад на блюдо, покладіть в сковороду і перемішайте вершкове масло, доти, поки воно не розтане.
стейк з яловичини на сковороді - фото крок 10
Полийте весь стейк отриманим соусом.

Схожі рецепти