Стейк з яловичини на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Cтейк з яловичини на сковороді - страва, для приготування найкраще використовувати філе-міньйон, це поперечний тонкий зріз центральної частини філе вирізки, найніжніше і пісне м'ясо.
Рецепт стейка з яловичини на сковороді може на перший погляд здатися складним, проте в дійсності приготувати це гаряче блюдо не складе труднощів навіть початківцю. За великим рахунком, тут все залежить від свіжості і якості м'яса: чим воно краще - тим смачніше вийде блюдо. Розповідаю і показую, як приготувати - сподіваюся, вам сподобається!
- Яловичий стейк - 800 грам
- Червоне вино - 200 грам
- Яловичий бульйон - 200 грам
- Розмарин - 1 щіпка (одна гілочка свіжого або сухого)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Лук-пориста - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
Перемішайте вино і бульйон в невеликій каструлі. Додайте часник і трохи розмарину. Доведіть до слабкого кипіння і продовжуйте кип'ятити на повільному вогні, поки він не зменшиться приблизно наполовину, потім зніміть каструлю з вогню і відставте в сторону.
Візьміть залишок розмарину і щедро приправити одну сторону стейка, потім поперчіть його і посоліть.
Наріжте цибулю-порей.
Розігрійте приблизно половину вершкового масла в сотейнику або сковороді на сильному вогні, поки воно не дійде до коричневого відтінку.
Викладіть стейки на сковорідку, приправленою стороною вниз, потім посипте верхню половину стейків сіллю і перцем. Смажити необхідно до тих пір, поки нижня частина стейка не перейде в бурий відтінок (приклад 3 до 5 хвилин).
Переверніть стейки (приблизно на 3 хвилини). Якщо ви любите м'ясо хорошою прожарювання, то додавайте відповідну час. І пам'ятайте, час приготування залежить від розмірів і товщини вашого стейка.
Перекладіть готові стейки на велике плоске блюдо, зменшіть вогонь до середнього і додайте в сковороду цибулю-порей. Обсмажуйте протягом декількох хвилин, злегка помішуючи його до тих пір, поки цибуля не стане м'яким і не дійде до коричневого відтінку.
Притисніть цибулю-порей до країв сковороди, потім викладіть стейки назад. Полийте зцідженим соусом і буквально хвилину потримайте на плиті, щоб м'ясо встигло прогрітися.
Перекладіть м'ясо назад на блюдо, покладіть в сковороду і перемішайте вершкове масло, доти, поки воно не розтане.
Полийте весь стейк отриманим соусом.