Соковитий стейк з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Соковитий стейк з яловичини приготувати досить важко, тому, якщо ви взялися за цю справу без належного досвіду, будьте дуже уважні до рекомендацій! вибрати м'ясо, замаринувати, посмажити!
Для приготування соковитого стейка з яловичини для початку знайдіть свіжу молоду яловичину. Нарізати шматки м'яса треба поперек волокон, товщиною 2, 5-3 см, це оптимально для стейка. Мій рецепт досить оригінальний і протяжний у часі. Якщо у вас немає трьох діб для експериментів, замаринуйте яловичину на ніч або на 4 годину. Використовувати можна соєвий соус, вино, лимон, оцет, цибуля або навіть ківі. Воно непогано руйнує зв'язок волокон. Експериментуйте! Яловичина дуже корисна і її потрібно вчиться готувати! Успіхів і приємного апетиту!
- Яловичина - 800 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Яловичину поріжте на порційні шматки.
Кожен шматок щільно загорніть в плівку і залиште в холодильнику на три дні дозрівати.
М'ясо вважається готовим, якщо на ньому залишаються сліди від натискання пальцем.
Промакніте кожен шматочок серветкою.
Смажимо стейк 10 хвилин, перевертаючи його кожні 2, 5 хвилини. Готовий стейк посоліть, поперчіть, загорніть у фольгу.
М'ясо потримайте в фользі 10 хвилин, воно повинно залишатися гарячим. Якщо ви любите стейк з кров'ю, то подавайте, А якщо ні, то відправте стейк в фользі в духовку до повного приготування.
Смачного!