Стейк з яловичини смажений
(покроковий рецепт з фото)
Добре приготований стейк - вкснейшее з простих страв. Мені подобається стейк середньої прожарювання, коли з нього випливає рожевий сік. До стейку зазвичай готують нейтральний гарнір, щоб не перебити смак.
При приготуванні стейка важливо м'ясо не проколювати і не готувати на невеликій температурі. Безумовно, ще треба стежити за часом смаження. Вона не повинна перевищувати 10 хвилин.
- Стейк - 2 штуки(300 г)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
1. Перед приготуванням стейк повинен бути кімнатної температури, тому передчасно (за півгодини-годину до приготування) витягніть його з холодильника.
2. М'ясо посоліть, поперчіть і змастіть рослинною олією з двох сторін.
3. Нагрійте товстостінну сковороду на високому вогні. Як тільки злегка почне диміти, відразу ж викладайте стейк.
4. Обсмажуйте стейк з одного боку, поки м'ясо до половини НЕ прожаритися (не стане коричневим). Це добре видно збоку. Загальний час смаження стейка (з обох сторін) - не більше 10 хвилин.
5. Готовий яловичий стейк смажений повинен відпочити хвилин 5. Смачного!