Рецепт Стейк з яловичини смажений фото

Стейк з яловичини смажений
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Стейк

Добре приготований стейк - вкснейшее з простих страв. Мені подобається стейк середньої прожарювання, коли з нього випливає рожевий сік. До стейку зазвичай готують нейтральний гарнір, щоб не перебити смак.

При приготуванні стейка важливо м'ясо не проколювати і не готувати на невеликій температурі. Безумовно, ще треба стежити за часом смаження. Вона не повинна перевищувати 10 хвилин.

  • Стейк - 2 штуки(300 г)
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
стейк з яловичини смажений - фото крок 1
1. Перед приготуванням стейк повинен бути кімнатної температури, тому передчасно (за півгодини-годину до приготування) витягніть його з холодильника.
стейк з яловичини смажений - фото крок 2
2. М'ясо посоліть, поперчіть і змастіть рослинною олією з двох сторін.
стейк з яловичини смажений - фото крок 3
3. Нагрійте товстостінну сковороду на високому вогні. Як тільки злегка почне диміти, відразу ж викладайте стейк.
стейк з яловичини смажений - фото крок 4
4. Обсмажуйте стейк з одного боку, поки м'ясо до половини НЕ прожаритися (не стане коричневим). Це добре видно збоку. Загальний час смаження стейка (з обох сторін) - не більше 10 хвилин.
стейк з яловичини смажений - фото крок 5
5. Готовий яловичий стейк смажений повинен відпочити хвилин 5. Смачного!

Схожі рецепти