Смажений шмат яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Смажений шмат яловичини або стейк може бути добре прожареним, а може бути і з кров'ю. Смажиться він на сильному вогні пару хвилин з кожного боку. Цей прийом дозволяє зберегти усередині шматка м'яса сік.
Смажений шмат яловичини краще смажити зі свіжого, НЕ морозива м'яса. Куплене м'ясо можете потримати в холодильнику пару днів, можна сказати маринуємо м'ясо у власному соку кілька годин. Приправи можете використовувати будь-які, класично - сіль і перець. У рецепті використовується складна приправа, вона вже з сіллю. Яловичина може бути злегка не просмажене, від цього вона буде тільки м'якше. Тому час, коли ви по другому разу перевертаєте м'ясо варіюється від 8 до 12 хвилин з кожного боку, а вогонь виставляється середній. Це підібрати краще досвідченим шляхом. Успіхів і приємного апетиту!
- Яловичина - 600 грам
- Приправи - За смаком
- Сіль - За смаком
- Олія - За смаком (для смаження)
Яловичину порізати на порційні шматки.
Можна використовувати готову приправу для м'яса.
На сковороду налити масло і розігріти.
М'ясо обсмажити на сильному вогні з кожного боку по дві хвилини до золотистого кольору.
М'ясо переверніть і посипте приправами.
Щоб масло на розприскувалося, можете використовувати сітчасту кришку для смаження.
Знову переверніть м'ясо, посипте приправами і смажте тепер уже по 10 хвилин з кожного боку.
М'ясо готове.
Подавайте м'ясо з овочами. Смачного!