Рецепт Смажений шмат яловичини фото

Смажений шмат яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Смажений шмат яловичини або стейк може бути добре прожареним, а може бути і з кров'ю. Смажиться він на сильному вогні пару хвилин з кожного боку. Цей прийом дозволяє зберегти усередині шматка м'яса сік.


Смажений шмат яловичини краще смажити зі свіжого, НЕ морозива м'яса. Куплене м'ясо можете потримати в холодильнику пару днів, можна сказати маринуємо м'ясо у власному соку кілька годин. Приправи можете використовувати будь-які, класично - сіль і перець. У рецепті використовується складна приправа, вона вже з сіллю. Яловичина може бути злегка не просмажене, від цього вона буде тільки м'якше. Тому час, коли ви по другому разу перевертаєте м'ясо варіюється від 8 до 12 хвилин з кожного боку, а вогонь виставляється середній. Це підібрати краще досвідченим шляхом. Успіхів і приємного апетиту!


  • Яловичина - 600 грам
  • Приправи - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Олія - За смаком (для смаження)
смажений шмат яловичини - фото крок 1
Яловичину порізати на порційні шматки.
смажений шмат яловичини - фото крок 2
Можна використовувати готову приправу для м'яса.
смажений шмат яловичини - фото крок 3
На сковороду налити масло і розігріти.
смажений шмат яловичини - фото крок 4
М'ясо обсмажити на сильному вогні з кожного боку по дві хвилини до золотистого кольору.
смажений шмат яловичини - фото крок 5
М'ясо переверніть і посипте приправами.
смажений шмат яловичини - фото крок 6
Щоб масло на розприскувалося, можете використовувати сітчасту кришку для смаження.
смажений шмат яловичини - фото крок 7
Знову переверніть м'ясо, посипте приправами і смажте тепер уже по 10 хвилин з кожного боку.
смажений шмат яловичини - фото крок 8
М'ясо готове.
смажений шмат яловичини - фото крок 9
Подавайте м'ясо з овочами. Смачного!

Схожі рецепти