Стейк з яловичини на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Поки ще не закінчилися останні теплі деньки, є час вибратися на природу і приготувати стейк з яловичини на мангалі. Смакота неймовірна! А на гарнір можна зварити картоплю з петрушкою.
Перед вами - простий рецепт приготування стейка з яловичини на мангалі. Заздалегідь подбайте, щоб до моменту, коли м'ясо вже нарізано і приправлено спеціями, мангал був "підготовлений до роботи" . На гарнір до яловичим стейкам можна зварити картоплю і приготувати простий овочевий салат. Удачі і хорошого відпочинку!
- Яловичина - 1-2 кілограм
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Приправа для м'яса - За смаком
Яловичину промийте та висушіть. Наріжте на стейки, товщиною 1 см і розміром з долоню. Перекладіть стейки на решітку і присипте з двох сторін сіллю, перцем і приправою для м'яса.
Встановлюємо грати з м'ясом на заздалегідь підготовлений і розпечений мангал.
Слідкуйте щоб м'ясо не підгорає. На цей випадок потрібно мати під рукою пляшку з водою, якої можна побризкати "проблемні ділянки" .
М'ясо слід часто перевертати, щоб не підгорає. Таким чином стейки рівномірно засмажити з обох сторін і в середині м'ясо не буде сирим.
Готовність м'яса перевіряйте самостійно, відрізавши шматочок з одного стейка.
Ну ось стейки і готові! Смачного!