Стейк з сьомги на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше запеченої соковитої риби з ароматом димку? Якщо ви також вважаєте це блюдо апетитним, тоді рецепт приготування стейка з сьомги на мангалі вам просто необхідний.
1. Рибу насамперед потрібно вимити і добре обсушити паперовим рушником.
2. У глибокій мисці з'єднати оливкову олію (в рецепт приготування стейка з сьомги на мангалі краще використовувати масло хорошої якості) і соєвий соус.
3. Додати в маринад трохи цукру. Якщо є коричневий цукор, то він підійде найкраще.
4. Невеликий шматочок кореня імбиру очистити і натерти на дрібній тертці.
5. Ретельно перемішати маринад і відправити в нього стейки. Як випливає занурити їх, щоб маринад покрив кожен шматочок риби.
6. Вичавити сік з апельсина і вилити його зверху.
7. Накрити миску харчовою плівкою і відправити в холодильник мінімум на 30-45 хвилин, щоб сьомга просочилася.
8. Важливо розуміти, як зробити стейк із сьомги на мангалі соковитим і не пересушити рибу. Для цього потрібно ретельно стежити за вогнем і смажити не більше 5 хвилин з кожного боку.
Подавати такі стейки краще з зеленню і овочами, можна побризкати соком лимона перед подачею і доповнити дрібкою чорного меленого перцю для пікантності смаку.
- Стейк сьомги - 4 штуки
- Сік апельсина - 100 мілілітрів
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
2. У глибокій мисці з'єднати оливкову олію (в рецепт приготування стейка з сьомги на мангалі краще використовувати масло хорошої якості) і соєвий соус.
3. Додати в маринад трохи цукру. Якщо є коричневий цукор, то він підійде найкраще.
4. Невеликий шматочок кореня імбиру очистити і натерти на дрібній тертці.
5. Ретельно перемішати маринад і відправити в нього стейки. Як випливає занурити їх, щоб маринад покрив кожен шматочок риби.
6. Вичавити сік з апельсина і вилити його зверху.
7. Накрити миску харчовою плівкою і відправити в холодильник мінімум на 30-45 хвилин, щоб сьомга просочилася.
8. Важливо розуміти, як зробити стейк із сьомги на мангалі соковитим і не пересушити рибу. Для цього потрібно ретельно стежити за вогнем і смажити не більше 5 хвилин з кожного боку.
Подавати такі стейки краще з зеленню і овочами, можна побризкати соком лимона перед подачею і доповнити дрібкою чорного меленого перцю для пікантності смаку.