Рецепт Стейк з сьомги на мангалі фото

Стейк з сьомги на мангалі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Сьомга
Вегетаріанське харчування
На природу
Гарячі страви , Стейк
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.

Що може бути смачніше запеченої соковитої риби з ароматом димку? Якщо ви також вважаєте це блюдо апетитним, тоді рецепт приготування стейка з сьомги на мангалі вам просто необхідний.

Опис приготування:

1. Рибу насамперед потрібно вимити і добре обсушити паперовим рушником.

2. У глибокій мисці з'єднати оливкову олію (в рецепт приготування стейка з сьомги на мангалі краще використовувати масло хорошої якості) і соєвий соус.

3. Додати в маринад трохи цукру. Якщо є коричневий цукор, то він підійде найкраще.

4. Невеликий шматочок кореня імбиру очистити і натерти на дрібній тертці.

5. Ретельно перемішати маринад і відправити в нього стейки. Як випливає занурити їх, щоб маринад покрив кожен шматочок риби.

6. Вичавити сік з апельсина і вилити його зверху.

7. Накрити миску харчовою плівкою і відправити в холодильник мінімум на 30-45 хвилин, щоб сьомга просочилася.

8. Важливо розуміти, як зробити стейк із сьомги на мангалі соковитим і не пересушити рибу. Для цього потрібно ретельно стежити за вогнем і смажити не більше 5 хвилин з кожного боку.

Подавати такі стейки краще з зеленню і овочами, можна побризкати соком лимона перед подачею і доповнити дрібкою чорного меленого перцю для пікантності смаку.


  • Стейк сьомги - 4 штуки
  • Сік апельсина - 100 мілілітрів
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Імбир - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
1. Рибу насамперед потрібно вимити і добре обсушити паперовим рушником.

2. У глибокій мисці з'єднати оливкову олію (в рецепт приготування стейка з сьомги на мангалі краще використовувати масло хорошої якості) і соєвий соус.

3. Додати в маринад трохи цукру. Якщо є коричневий цукор, то він підійде найкраще.

4. Невеликий шматочок кореня імбиру очистити і натерти на дрібній тертці.

5. Ретельно перемішати маринад і відправити в нього стейки. Як випливає занурити їх, щоб маринад покрив кожен шматочок риби.

6. Вичавити сік з апельсина і вилити його зверху.

7. Накрити миску харчовою плівкою і відправити в холодильник мінімум на 30-45 хвилин, щоб сьомга просочилася.

8. Важливо розуміти, як зробити стейк із сьомги на мангалі соковитим і не пересушити рибу. Для цього потрібно ретельно стежити за вогнем і смажити не більше 5 хвилин з кожного боку.

Подавати такі стейки краще з зеленню і овочами, можна побризкати соком лимона перед подачею і доповнити дрібкою чорного меленого перцю для пікантності смаку.

Схожі рецепти