Шашлик із сьомги на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Прийшов час пікніків, пора готувати шашлик. Готувати ми його будемо з сьомги, адже ця риба, приготована на вогні, набуває неповторних смак і аромат. Пряні, дуже смачні і ароматні шашлики!
Червона риба хороша в будь-якому вигляді, як її не приготуй, згодні? прийшло літо, і всіх потягнуло на природу готувати шашлик. Я розповім вам, як приготувати шашлик з сьомги на мангалі, обов'язково скористайтеся цим рецептом. Любителі рибних страв напевно оцінять результат.
- Сьомга - 0, 8-1 кілограма (філе)
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Імбир - 1 скибочку(2-3 см)
- Часник - 3-4 зубчиків
- Лимон - 1/2 штуки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
Філе сьомги нарізаємо кубиками по 3-4 см.
Корінь імбиру очистимо й дрібно наріжемо. Додамо до риби сіль і імбир.
Додаємо куркуму і чорний мелений перець.
Часник очистимо і пропустимо через чеснокодавку. Додаємо до риби часник і рослинне масло.
І додаємо соєвий соус з лимонним соком.
Ретельно перемішуємо і залишаємо в холодильнику на 1.5-2 годину.
Нанизуємо шматочки риби на шампури.
І смажимо на мангалі.
Смажиться ця рибка швидко, тому стежте за вогнем і вчасно повертайте рибу.
Подавати можна на шампурах або на блюді, додавши овочі, часточки лимона.