Шашлик зі скумбрії на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам приготувати смачний шашлик зі скумбрії на мангалі. Рибка виходить дивно ароматної, пікантною і буквально тане в роті. Це відмінна альтернатива звичному м'яса!
Маринад з часнику і імбиру робить рибку неймовірно пікантною. Щоб скумбрія як слід просочилася, замаринуйте її на ніч. Крім того, можна додати в маринад спеції для риби або зелень. Я рекомендую смажити її цілком, так скумбрія буде більш соковитою.
- Скумбрія - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Корінь імбиру - 1 штука (шматочок)
- Лимон - 1/4 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Цукор - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
На дрібній тертці натріть часник або пропустіть через прес.
Очистіть і натріть невеликий шматочок кореня імбиру.
Додайте сіль, перець і цукор.
Вичавіть сік лимона і все перемішайте.
Рибу промийте, очистіть від нутрощів, видаліть голову і хвіст.
Натріть з усіх боків маринадом.
Викладіть скумбрію на лист фольги. Всередину можна вкласти додатково пару скибочок лимона. Акуратно загорніть рибку в фольгу і приберіть на ніч в холодильник.
Щоб посмажити шашлик зі скумбрії на мангалі потрібні хороші дрова, які повинні як слід прогоріти.
Викладіть рибку на решітку і смажте близько півгодини до готовності.
Риба готова.
Подавайте рибку до столу з соусом, овочами або гарніром.