Стейк з сьомги на пару
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і корисна риба готується швидко і легко. Харчуйтеся правильно!
У рибі, приготовленої на пару, зберігається більше корисних речовин, ніж в тій же рибі, але смаженої. Та й для шлунка така рибка приємніше. Приготувати стейк із сьомги на пару дуже легко. Навіть якщо у вас немає пароварки, ви легко впораєтеся з цим завданням. Друшляк є у будь-якої господині, вставимо його в каструлю з водою, викладемо рибу на друшляк, поставимо каструлю на плиту - і через 20 хвилин рибка буде готова. Можна воду довести до кипіння до того, як в каструлю будемо викладати рибу. У цьому випадку риба буде готуватися хвилин 10-12. Приємного вам апетиту, і будьте здорові!
- Сьомга - 500-600 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Лимон або вапно - 1/2 штуки
Якщо вам дісталася риба великим шматком, очистимо її від луски, помиємо і разрежем на стейки. З 600 грамів сьомги можна зробити 3-4 стейк.
Готувати рибу будемо на пару. Якщо у вас немає пароварки - не біда, можна скористатися спеціальними вставками для звичайних каструль або використовувати друшляк. Змащуємо маслом поверхню, на якій будемо готувати стейки, і викладаємо рибу.
На пару риба готується хвилин 15-20. Для 5 хвилин до закінчення часу готування посипаємо рибу сіллю і перцем, скроплюємо соком лимона або лайма.