Стейк з сьомги на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете отримати соковиту і м'яку рибку - це один з відповідних рецептів, щоб відчути її ніжний смак. Знайомимося з моїм варіантом рецепта приготування стейка з сьомги на сковороді!
Що, маленький хинт, про який не розказано в рецепті: при обсмажуванні, коли друга сторона стейка знаходиться вже на підході, зменшіть вогонь на половину і накрийте сковороду кришкою, і смажте останні 3-5 хвилинок рибку під кришкою. В цей час ви можете зайнятися овочами, нарізати для гарніру салат або просто красиво нарізати їх і викласти на тарілці. Не забудьте в цій страві використовувати сік лимона, він додасть особливого смаку цієї страви!
А тепер вашій увазі - класичний рецепт стейк із сьомги на сковороді. Удачі в приготуванні!
- Стейк сьомги - 4 штуки
- Сіль перець - За смаком
- Олія - За смаком
Викладіть стейки на паперовий рушник, щоб вони трохи просушити. Приправте стейки сіллю і перцем за смаком.
Нагрійте сковороду на середньому вогні. Додати близько 1 - 1 ½ столові ложки масла щоб, нехай воно трохи розігріється. Викладіть рибу, шкірою вниз і смажте протягом приблизно 5 хвилин, поки шкіра не стане золотисто-коричневого кольору.
Переверніть обережно рибу, (риба ніжна, тому намагайтеся при перевертанні щоб вона не розвалилася). Смажте ще близько 5 хвилин. Проткніть виделкою рибу в центрі. Якщо вона відшаровується легко, значить рибка готова.
Готові стейки викладіть на тарілку, полийте лимонним соком і прикрасьте свіжою рубаною петрушкою.