Лосось (стейк на сковороді)
(покроковий рецепт з фото)
Найшвидший і зручний спосіб приготування лосося в домашніх умовах на сковорідці. Таким блюдом ви зможете нагодувати своїх домочадців, урізноманітнити свої страви. Дуже просто і вишукано.
Цей смажений лосось припаде до смаку навіть тим, хто не має особливої пристрасті до рибних виробів. Скористайтеся даними рецептом, адже таке приготування не займе у вас багато часу. Не потрібно особливо морочитися з випіканням в духовці, а якщо ви прийшли голодним з роботи, то швидке приготування смачної їжі зможе вас порадувати.
Тепер ви знаєте, як приготувати лосось (стейк на сковороді), щоб отримати масу задоволення і порадувати своїх домочадців.
- Філе лосося - 800 грам (або порційні стейки)
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Розмарин сушений - 1 Чайна ложка
1. Розріжте філе лосося на кілька частин в самому центрі. Якщо шматочок занадто товстий, то розділіть його ще і вздовж, щоб стейк був не надто товстим. Посипайте сіллю і перцем виходячи зі своїх смакових переваг. Нанесіть сухий розмарин.
2. Смажте стейк на сковороді. Полийте лосось рослинним маслом. Розміщуйте шматочки на сковороді тільки шкірястої частиною вниз. Рибу варто прожарювати близько 2 хвилин, все залежить від товщини шматка. Далі треба провернути стейк і смажити його з іншого боку хвилину-другу.
3. Далі перевіряємо готовність, надрізу стейк посередині. Подаємо, наприклад, з овочами і лимоном на підігрітій тарілці.