Рецепт Лосось в соусі на сковороді фото

Лосось в соусі на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Лосось, Риба та морепродукти
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Приготувати це блюдо швидко, легко і просто! Соус готуємо на основі томатів, лука і каперсів. Відмінне поєднання! Заходьте, дивіться рецепт.

Помідори і цибулю надають солодкість, каперси додають солоне нотку, а біле вино має потрібної кислинкою. Поєднання цих інгредієнтів в одній страві роблять соус легким, а рибку смачною і соковитою. Замість свіжих томатів можете використовувати консервовані. А вино можна замінити сумішшю води і лимонного соку.

  • Цибуля - 1 штука
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Помідор - 2 штуки
  • Чебрець - 1 штука
  • Цедра лимону - 2 чайних ложки
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Каперсами - 2 Ст. Ложки
  • Стручкової гострий перець - 1 штука
  • Біле вино - 1/3 склянки
  • Вода - 1/4 склянки
  • Сіль і перець - За смаком
  • Філе лосося - 2 штуки (по 230 грам кожне)
лосось в соусі на сковороді - фото крок 1
1. Очистіть і наріжте цибулю з часником. Розігрійте сковороду на маленькому вогні з оливковою олією і додайте цибулю, готуйте, регулярно помішуючи 5 хвилин, потім додайте часник і готуйте ще 1 хвилину.
лосось в соусі на сковороді - фото крок 2
2. Промийте помідори, стручкової гострий перець і чебрець. Наріжте помідори кубиками і подрібніть чебрець, цедру лимона і стручковий перець. Збільште вогонь до середнього і відправте в сковороду помідори, каперсами, цедру лимона, лимонний сік, чебрець і гострий перець. Готуйте 10 хвилин, якщо суміш буде занадто суха, то влийте воду, сіль і poperčite. Влийте в сковороду вино і воду, викладіть філе шкірою вниз і готуйте на середньо-низькому вогні 4-7 хвилин.
лосось в соусі на сковороді - фото крок 3
3. Перевірте готовність риби за допомогою вилки, риба не повинна розвалюватися - це ознака того, що ви її пережарили.
лосось в соусі на сковороді - фото крок 4
4. Викладіть в тарілку утворився соус, а поверх нього шматочки риби, подавайте блюдо відразу. Смачного!

Схожі рецепти