Лосось в соусі на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати це блюдо швидко, легко і просто! Соус готуємо на основі томатів, лука і каперсів. Відмінне поєднання! Заходьте, дивіться рецепт.
Помідори і цибулю надають солодкість, каперси додають солоне нотку, а біле вино має потрібної кислинкою. Поєднання цих інгредієнтів в одній страві роблять соус легким, а рибку смачною і соковитою. Замість свіжих томатів можете використовувати консервовані. А вино можна замінити сумішшю води і лимонного соку.
- Цибуля - 1 штука
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Помідор - 2 штуки
- Чебрець - 1 штука
- Цедра лимону - 2 чайних ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Каперсами - 2 Ст. Ложки
- Стручкової гострий перець - 1 штука
- Біле вино - 1/3 склянки
- Вода - 1/4 склянки
- Сіль і перець - За смаком
- Філе лосося - 2 штуки (по 230 грам кожне)
1. Очистіть і наріжте цибулю з часником. Розігрійте сковороду на маленькому вогні з оливковою олією і додайте цибулю, готуйте, регулярно помішуючи 5 хвилин, потім додайте часник і готуйте ще 1 хвилину.
2. Промийте помідори, стручкової гострий перець і чебрець. Наріжте помідори кубиками і подрібніть чебрець, цедру лимона і стручковий перець. Збільште вогонь до середнього і відправте в сковороду помідори, каперсами, цедру лимона, лимонний сік, чебрець і гострий перець. Готуйте 10 хвилин, якщо суміш буде занадто суха, то влийте воду, сіль і poperčite. Влийте в сковороду вино і воду, викладіть філе шкірою вниз і готуйте на середньо-низькому вогні 4-7 хвилин.
3. Перевірте готовність риби за допомогою вилки, риба не повинна розвалюватися - це ознака того, що ви її пережарили.
4. Викладіть в тарілку утворився соус, а поверх нього шматочки риби, подавайте блюдо відразу. Смачного!