Рецепт Spundra фото

Spundra
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Буряк , М'ясо , Овочі , Свинина , Цибуля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Печеня , По-селянськи
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Spundra - це чудове м'ясну страву української кухні, яке просто обов'язково варто спробувати!

Опис приготування:

Нещодавно дізналася старовинний рецепт, як готувати Шпундру - свинину з буряком. Свинина виходить ніжною, смачною і насиченого червоного кольору. Таке блюдо чудово підійде для ситної вечері в холодну пору року.

  • Свинина - 1 кілограм (подчеревок або ребра)
  • Буряк - 3 штуки (велика)
  • Борошно - 3 Ст. Ложки (для панірування)
  • Цибуля - 2 штуки
  • Житній хліб - 2 скибочки
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Вода - 600 мілілітрів (тепла)
  • Лимон - 1 часточка
  • Сіль - За смаком
  • Ізюм - 1 Ст. Ложка
  • Чорний перець - За смаком
  • Жир нутряний - 50 грам(smalec )
Spundra - фото крок 1
Для Шпундру використовується буряковий квас. Натріть дві великі буряка на тертці, додайте дві скибочки обсмаженого житнього хліба, 4 ст. L. Цукру, родзинки і 600 мл теплої води. Накрийте марлею, залиште для бродіння на 3 дня. Коли квас готовий, штам его.
Spundra - фото крок 2
Свинину промийте, обсушити, наріжте порційними шматочками і обваляйте в борошні. Розігрійте в сковороді смалець і обсмажте м'ясо з двох сторін до рум'яної скоринки.
Spundra - фото крок 3
Буряк порізати тонкими скибочками, полийте лимонним соком, додайте до м'яса і перемішайте. Свинина почне забарвлюватися в красивий рожевий колір. Потім додайте дрібно нарізану цибулю і ще раз перемішайте.
Spundra - фото крок 4
Налийте буряковий квас, додайте перець і сіль за смаком. Закрийте кришку і тушкуйте свинину близько однієї години.
Spundra - фото крок 5
Подавайте Шпундру з пшоняною кашею і зеленню. Смачного!

Схожі рецепти