Spundra
(покроковий рецепт з фото)
Spundra - це чудове м'ясну страву української кухні, яке просто обов'язково варто спробувати!
Нещодавно дізналася старовинний рецепт, як готувати Шпундру - свинину з буряком. Свинина виходить ніжною, смачною і насиченого червоного кольору. Таке блюдо чудово підійде для ситної вечері в холодну пору року.
- Свинина - 1 кілограм (подчеревок або ребра)
- Буряк - 3 штуки (велика)
- Борошно - 3 Ст. Ложки (для панірування)
- Цибуля - 2 штуки
- Житній хліб - 2 скибочки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Вода - 600 мілілітрів (тепла)
- Лимон - 1 часточка
- Сіль - За смаком
- Ізюм - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець - За смаком
- Жир нутряний - 50 грам(smalec )
Для Шпундру використовується буряковий квас. Натріть дві великі буряка на тертці, додайте дві скибочки обсмаженого житнього хліба, 4 ст. L. Цукру, родзинки і 600 мл теплої води. Накрийте марлею, залиште для бродіння на 3 дня. Коли квас готовий, штам его.
Свинину промийте, обсушити, наріжте порційними шматочками і обваляйте в борошні. Розігрійте в сковороді смалець і обсмажте м'ясо з двох сторін до рум'яної скоринки.
Буряк порізати тонкими скибочками, полийте лимонним соком, додайте до м'яса і перемішайте. Свинина почне забарвлюватися в красивий рожевий колір. Потім додайте дрібно нарізану цибулю і ще раз перемішайте.
Налийте буряковий квас, додайте перець і сіль за смаком. Закрийте кришку і тушкуйте свинину близько однієї години.
Подавайте Шпундру з пшоняною кашею і зеленню. Смачного!