Буряк маринований
(покроковий рецепт з фото)
Буряк - це не тільки смачний овоч, володіє своїм специфічним смаком, але і дуже корисний. У більшості випадків її запікають або варять, тому розповім, як приготувати буряк мариновану.
Маринований буряк можна подати шматочками як закуску до столу або використовувати для приготування інших страв, наприклад, салатів, супів. Приготування не забере у вас багато часу, можна впорається за кілька годин. Готову буряк зберігайте в холодильнику і подавайте до столу при необхідності.
- Буряк - 4 штуки
- Оцет - 1/4 склянки
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Мелена гірчиця - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
1
Невеликі за розміром буряк гарненько промийте під проточною водою, потім помістіть в сотейник і залийте водою, щоб вона покрила буряк на 2, 5 см.
2
Відваріть овоч протягом 35-45 хвилин в залежності від розміру.
3
Відварну буряк промийте в холодній воді, очистіть від шкірки і кожну розріжте часточками.
4
У миску влийте оцет, цукор, оливкова олія, суху гірчицю, сіль і перець. Перемішайте масу віночком і викладіть туди буряк, перемішайте і залиште на 30-45 хвилин.
5
Подавайте буряк до столу шматочками або перекладіть в банку з щільно закривається кришкою і відправте на зберігання в холодильник.