Буряк маринований
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Буряк - це не тільки смачний овоч, володіє своїм специфічним смаком, але і дуже корисний. У більшості випадків її запікають або варять, тому розповім, як приготувати буряк мариновану.
Опис приготування:
Маринований буряк можна подати шматочками як закуску до столу або використовувати для приготування інших страв, наприклад, салатів, супів. Приготування не забере у вас багато часу, можна впорається за кілька годин. Готову буряк зберігайте в холодильнику і подавайте до столу при необхідності.
- Буряк - 4 штуки
- Оцет - 1/4 склянки
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Мелена гірчиця - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
1
Невеликі за розміром буряк гарненько промийте під проточною водою, потім помістіть в сотейник і залийте водою, щоб вона покрила буряк на 2, 5 см.
2
Відваріть овоч протягом 35-45 хвилин в залежності від розміру.
3
Відварну буряк промийте в холодній воді, очистіть від шкірки і кожну розріжте часточками.
4
У миску влийте оцет, цукор, оливкова олія, суху гірчицю, сіль і перець. Перемішайте масу віночком і викладіть туди буряк, перемішайте і залиште на 30-45 хвилин.
5
Подавайте буряк до столу шматочками або перекладіть в банку з щільно закривається кришкою і відправте на зберігання в холодильник.