Рецепт Маринований буряк по-корейськи фото

Маринований буряк по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Якщо ви любите пікантні закуски, тоді швидше за все вам припаде до смаку цей вельми простий рецепт маринованого буряка по-корейськи. Це прекрасна альтернатива вже стала традиційною моркви.

1. Насамперед очистіть буряк, натріть її на тертці. Якщо під рукою є терка для корейської моркви, скористайтеся нею.

2. Викладіть буряк в мисочку і відправте на водяну баню. Періодично помішуючи, потримайте її хвилин 20.

3. Паралельно в невеликій каструльці з'єднайте сіль, цукор і рослинне масло, поставте на вогонь.

4. Всипте червоний гострий перець, мелений коріандр. При бажанні ви можете використовувати в цьому рецепті приготування маринованого буряка по-корейськи і інші спеції за смаком.

5. Влийте оцет.

6. Очистіть часник, пропустіть його через прес і додайте в маринад. Все як слід перемішайте і зніміть з вогню. Для аромату можете покласти лавровий листочок.

7. Буряк перекладіть в зручну для зберігання ємність і залийте гарячим маринадом.

8. Можна хвилин на 40 встановити зверху прес.

9. Після охолодження приберіть буряк в холодильник.

10. Маринований буряк по-корейськи в домашніх умовах мінімум повинна настоюватися добу. В ідеалі - годин 30.

Перед подачею закуску можна доповнити свіжою зеленню і насінням кунжуту, наприклад. Смачного!


  • Буряк - 1 кілограм
  • Рослинна олія - 0.5 склянки
  • Оцет - 5 Ст. Ложок
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0.5 Ст. Ложки
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Червоний перець - За смаком
  • Koriandr - За смаком
1. Насамперед очистіть буряк, натріть її на тертці. Якщо під рукою є терка для корейської моркви, скористайтеся нею.

2. Викладіть буряк в мисочку і відправте на водяну баню. Періодично помішуючи, потримайте її хвилин 20.

3. Паралельно в невеликій каструльці з'єднайте сіль, цукор і рослинне масло, поставте на вогонь.

4. Всипте червоний гострий перець, мелений коріандр. При бажанні ви можете використовувати в цьому рецепті приготування маринованого буряка по-корейськи і інші спеції за смаком.

5. Влийте оцет.

6. Очистіть часник, пропустіть його через прес і додайте в маринад. Все як слід перемішайте і зніміть з вогню. Для аромату можете покласти лавровий листочок.

7. Буряк перекладіть в зручну для зберігання ємність і залийте гарячим маринадом.

8. Можна хвилин на 40 встановити зверху прес.

9. Після охолодження приберіть буряк в холодильник.

10. Маринований буряк по-корейськи в домашніх умовах мінімум повинна настоюватися добу. В ідеалі - годин 30.

Перед подачею закуску можна доповнити свіжою зеленню і насінням кунжуту, наприклад. Смачного!

Схожі рецепти