Маринований буряк по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите пікантні закуски, тоді швидше за все вам припаде до смаку цей вельми простий рецепт маринованого буряка по-корейськи. Це прекрасна альтернатива вже стала традиційною моркви.
1. Насамперед очистіть буряк, натріть її на тертці. Якщо під рукою є терка для корейської моркви, скористайтеся нею.
2. Викладіть буряк в мисочку і відправте на водяну баню. Періодично помішуючи, потримайте її хвилин 20.
3. Паралельно в невеликій каструльці з'єднайте сіль, цукор і рослинне масло, поставте на вогонь.
4. Всипте червоний гострий перець, мелений коріандр. При бажанні ви можете використовувати в цьому рецепті приготування маринованого буряка по-корейськи і інші спеції за смаком.
5. Влийте оцет.
6. Очистіть часник, пропустіть його через прес і додайте в маринад. Все як слід перемішайте і зніміть з вогню. Для аромату можете покласти лавровий листочок.
7. Буряк перекладіть в зручну для зберігання ємність і залийте гарячим маринадом.
8. Можна хвилин на 40 встановити зверху прес.
9. Після охолодження приберіть буряк в холодильник.
10. Маринований буряк по-корейськи в домашніх умовах мінімум повинна настоюватися добу. В ідеалі - годин 30.
Перед подачею закуску можна доповнити свіжою зеленню і насінням кунжуту, наприклад. Смачного!
- Буряк - 1 кілограм
- Рослинна олія - 0.5 склянки
- Оцет - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0.5 Ст. Ложки
- Часник - 5-6 зубчиків
- Червоний перець - За смаком
- Koriandr - За смаком
2. Викладіть буряк в мисочку і відправте на водяну баню. Періодично помішуючи, потримайте її хвилин 20.
3. Паралельно в невеликій каструльці з'єднайте сіль, цукор і рослинне масло, поставте на вогонь.
4. Всипте червоний гострий перець, мелений коріандр. При бажанні ви можете використовувати в цьому рецепті приготування маринованого буряка по-корейськи і інші спеції за смаком.
5. Влийте оцет.
6. Очистіть часник, пропустіть його через прес і додайте в маринад. Все як слід перемішайте і зніміть з вогню. Для аромату можете покласти лавровий листочок.
7. Буряк перекладіть в зручну для зберігання ємність і залийте гарячим маринадом.
8. Можна хвилин на 40 встановити зверху прес.
9. Після охолодження приберіть буряк в холодильник.
10. Маринований буряк по-корейськи в домашніх умовах мінімум повинна настоюватися добу. В ідеалі - годин 30.
Перед подачею закуску можна доповнити свіжою зеленню і насінням кунжуту, наприклад. Смачного!