Рецепт Маринований буряк по-корейськи фото

Маринований буряк по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Якщо ви любите пікантні закуски, тоді швидше за все вам припаде до смаку цей вельми простий рецепт маринованого буряка по-корейськи. Це прекрасна альтернатива вже стала традиційною моркви.

Опис приготування:

1. Насамперед очистіть буряк, натріть її на тертці. Якщо під рукою є терка для корейської моркви, скористайтеся нею.

2. Викладіть буряк в мисочку і відправте на водяну баню. Періодично помішуючи, потримайте її хвилин 20.

3. Паралельно в невеликій каструльці з'єднайте сіль, цукор і рослинне масло, поставте на вогонь.

4. Всипте червоний гострий перець, мелений коріандр. При бажанні ви можете використовувати в цьому рецепті приготування маринованого буряка по-корейськи і інші спеції за смаком.

5. Влийте оцет.

6. Очистіть часник, пропустіть його через прес і додайте в маринад. Все як слід перемішайте і зніміть з вогню. Для аромату можете покласти лавровий листочок.

7. Буряк перекладіть в зручну для зберігання ємність і залийте гарячим маринадом.

8. Можна хвилин на 40 встановити зверху прес.

9. Після охолодження приберіть буряк в холодильник.

10. Маринований буряк по-корейськи в домашніх умовах мінімум повинна настоюватися добу. В ідеалі - годин 30.

Перед подачею закуску можна доповнити свіжою зеленню і насінням кунжуту, наприклад. Смачного!


  • Буряк - 1 кілограм
  • Рослинна олія - 0.5 склянки
  • Оцет - 5 Ст. Ложок
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0.5 Ст. Ложки
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Червоний перець - За смаком
  • Koriandr - За смаком
1. Насамперед очистіть буряк, натріть її на тертці. Якщо під рукою є терка для корейської моркви, скористайтеся нею.

2. Викладіть буряк в мисочку і відправте на водяну баню. Періодично помішуючи, потримайте її хвилин 20.

3. Паралельно в невеликій каструльці з'єднайте сіль, цукор і рослинне масло, поставте на вогонь.

4. Всипте червоний гострий перець, мелений коріандр. При бажанні ви можете використовувати в цьому рецепті приготування маринованого буряка по-корейськи і інші спеції за смаком.

5. Влийте оцет.

6. Очистіть часник, пропустіть його через прес і додайте в маринад. Все як слід перемішайте і зніміть з вогню. Для аромату можете покласти лавровий листочок.

7. Буряк перекладіть в зручну для зберігання ємність і залийте гарячим маринадом.

8. Можна хвилин на 40 встановити зверху прес.

9. Після охолодження приберіть буряк в холодильник.

10. Маринований буряк по-корейськи в домашніх умовах мінімум повинна настоюватися добу. В ідеалі - годин 30.

Перед подачею закуску можна доповнити свіжою зеленню і насінням кунжуту, наприклад. Смачного!

Схожі рецепти