Рецепт Маринований буряк на зиму фото

Маринований буряк на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Існує кілька овочів, з якими я не знаю, що готувати, крім кількох страв. Але якщо я знайду підходящий рецепт, то все відразу змінюється. Дуже люблю моменти, коли народжується нове блюдо.

Опис приготування:

Саме так я нещодавно дізналася, як приготувати мариновану буряк на зиму, рецепт я описала нижче. Мені сподобалося те, що її можна їсти в такому вигляді, а можна додати в інший салат, наприклад, в вінегрет. Приготування знайоме всім тим, хто коли-небудь займався маринуванням овочів.

  • Буряк - 1 кілограм
  • Вода - 1 літр
  • Гвоздика - 5-6 штук
  • Запашний перець горошком - 6 штук
  • Чорний перець горошком - 6 штук
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
маринований буряк на зиму - фото крок 1
Буряк добре промийте. Залийте її водою і варіть під кришкою протягом 40 хвилин на повільному вогні, додавши ложку оцту. Потім коренеплоди остудіть, очистіть і наріжте зручними для вас шматочками.
маринований буряк на зиму - фото крок 2
Приготуйте маринад. Закип'ятіть літр води з сіллю, цукром і лавровим листом. Потім влийте оцет, коли вимкніть вогонь. Буряк розкладіть по підготовлених банкам разом з гвоздикою і перцем горошком. Залийте гарячий маринад в буряк.
маринований буряк на зиму - фото крок 3
Закрийте банки прокип'ячену кришками. Банки поставте на стерилізацію.
маринований буряк на зиму - фото крок 4
Залиште салат догори дном, закутавши його в теплу ковдру, поки він не охолоне. Приємною дегустації!

Схожі рецепти