Маринований буряк на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Існує кілька овочів, з якими я не знаю, що готувати, крім кількох страв. Але якщо я знайду підходящий рецепт, то все відразу змінюється. Дуже люблю моменти, коли народжується нове блюдо.
Саме так я нещодавно дізналася, як приготувати мариновану буряк на зиму, рецепт я описала нижче. Мені сподобалося те, що її можна їсти в такому вигляді, а можна додати в інший салат, наприклад, в вінегрет. Приготування знайоме всім тим, хто коли-небудь займався маринуванням овочів.
- Буряк - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
- Гвоздика - 5-6 штук
- Запашний перець горошком - 6 штук
- Чорний перець горошком - 6 штук
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
Буряк добре промийте. Залийте її водою і варіть під кришкою протягом 40 хвилин на повільному вогні, додавши ложку оцту. Потім коренеплоди остудіть, очистіть і наріжте зручними для вас шматочками.
Приготуйте маринад. Закип'ятіть літр води з сіллю, цукром і лавровим листом. Потім влийте оцет, коли вимкніть вогонь. Буряк розкладіть по підготовлених банкам разом з гвоздикою і перцем горошком. Залийте гарячий маринад в буряк.
Закрийте банки прокип'ячену кришками. Банки поставте на стерилізацію.
Залиште салат догори дном, закутавши його в теплу ковдру, поки він не охолоне. Приємною дегустації!