Рецепт Буряк маринований на зиму фото

Буряк маринований на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Буряк , Овочі
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви , Веганські страви
На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 5
Час приготування: 30 хв.

Що тільки не маринують на зиму. Я, наприклад, дуже люблю буряк і з задоволенням і легкістю мариную її, хоча і необхідності в цьому ніякої немає, адже вона цілий рік у вільному продажу.

Опис приготування:

Буряк маринований на зиму - дуже оригінальний спосіб зробити закачування естетичної і смачною. Насправді, буряк дуже люблю і намагаюся її готувати якомога частіше і найрізноманітнішим чином. Тут прийшло в голову зробити таку заготовку. Я додаю досить багато імбиру в закачування, тому що він надає особливий остренький присмак буряках, але додавати його не обов'язково, досвід підказує, що можна і без нього обійтися. Своїм кулінарним винаходом я залишилася дуже задоволена. Готую постійно і раджу вам спробувати, думаю сподобається

  • Шматок імбиру - 1 штука(5 см в довжину.)
  • Оцет - 1 Склянка
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Буряк - 625 грам
буряк маринований на зиму - фото крок 1
Тонкими пластинами нарізаємо імбир.
буряк маринований на зиму - фото крок 2
Буряк моєму, очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими пластинами як і імбир.
буряк маринований на зиму - фото крок 3
Повинна вийти ось така картина.
буряк маринований на зиму - фото крок 4
У каструлю наливаємо 1 склянка води. Додаємо в каструлю імбир, сіль, цукор, оцет. Доводимо до кипіння. Розмішуємо, стежимо, щоб цукор повністю розчинилися.
буряк маринований на зиму - фото крок 5
Додаємо буряк, чекаємо коли вона закипить, потім варимо ще 4 хвилини, після чого знімаємо її з вогню і накриваємо каструлю кришкою і даємо буряку охолонути до кімнатної температури.
буряк маринований на зиму - фото крок 6
Потім буряк перекладаємо в стерилізовані банки.
буряк маринований на зиму - фото крок 7
Потім банку щільно закриваємо кришкою і відправляємо настоюватися в холодильник. На наступний день можна вже їсти буряк. Після відкриття банки зберігається буряк 2 тижні.

Схожі рецепти