Буряк маринований на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Що тільки не маринують на зиму. Я, наприклад, дуже люблю буряк і з задоволенням і легкістю мариную її, хоча і необхідності в цьому ніякої немає, адже вона цілий рік у вільному продажу.
Буряк маринований на зиму - дуже оригінальний спосіб зробити закачування естетичної і смачною. Насправді, буряк дуже люблю і намагаюся її готувати якомога частіше і найрізноманітнішим чином. Тут прийшло в голову зробити таку заготовку. Я додаю досить багато імбиру в закачування, тому що він надає особливий остренький присмак буряках, але додавати його не обов'язково, досвід підказує, що можна і без нього обійтися. Своїм кулінарним винаходом я залишилася дуже задоволена. Готую постійно і раджу вам спробувати, думаю сподобається
- Шматок імбиру - 1 штука(5 см в довжину.)
- Оцет - 1 Склянка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Буряк - 625 грам
Тонкими пластинами нарізаємо імбир.
Буряк моєму, очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими пластинами як і імбир.
Повинна вийти ось така картина.
У каструлю наливаємо 1 склянка води. Додаємо в каструлю імбир, сіль, цукор, оцет. Доводимо до кипіння. Розмішуємо, стежимо, щоб цукор повністю розчинилися.
Додаємо буряк, чекаємо коли вона закипить, потім варимо ще 4 хвилини, після чого знімаємо її з вогню і накриваємо каструлю кришкою і даємо буряку охолонути до кімнатної температури.
Потім буряк перекладаємо в стерилізовані банки.
Потім банку щільно закриваємо кришкою і відправляємо настоюватися в холодильник. На наступний день можна вже їсти буряк. Після відкриття банки зберігається буряк 2 тижні.