Рецепт Маринований буряк з часником фото

Маринований буряк з часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Маринований буряк з часником буде як не можна до речі взимку на вашому столі. Тому її необхідно заздалегідь заготовити. Блюдо просте, але дуже смачне. Відмінна закуска до м'яса або рибку!

Якщо вас зацікавило питання, як приготувати мариновану буряк з часником, то просто прочитайте цей рецепт. Буряк - дуже корисний овоч, який корисно заготовити про запас, а часник надає їй особливу пікантність.

  • Буряк - 500 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Оцет винний - 4 Ст. Ложки
  • Духмяний горошок - 2 штуки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
маринований буряк з часником - фото крок 1
Буряк ретельно вимийте і загорніть в харчову фольгу. Викладіть її в жароміцний посуд, запікайте в духовці при ста вісімдесяти градусах півтори години. Також можна просто відварити буряк в каструльці з водою.
маринований буряк з часником - фото крок 2
Візьміть невелику каструльку, влийте в неї двісті п'ятдесят мілілітрів чистої питної води, додайте оцет, сахарок, сіль, запашний перець і лавровий лист. Поставте на вогонь і дочекайтеся кипіння. Зменшіть газ, кип'ятіть розсіл шість-сім хвилин. Потім охолодіть його.
маринований буряк з часником - фото крок 3
Часничок очистіть від лушпиння і наріжте тоненькими кружальцями за допомогою ножа.
маринований буряк з часником - фото крок 4
Відварену або запечная буряк очистіть від шкірки і наріжте на тонкі слайси. Складіть її в скляну баночку, додаючи різаний часничок. Гарненько утрамбуйте овочі ложечкою.
маринований буряк з часником - фото крок 5
Візьміть остиглий розсіл, залийте їм буряк так, щоб він повністю покрив овоч. Потім щільно закрутіть баночку кришкою. Готову буряк краще зберігати в темному прохолодному місці. Через пару днів її можна вживати в їжу.

Схожі рецепти