Маринований буряк з часником
(покроковий рецепт з фото)
Маринований буряк з часником буде як не можна до речі взимку на вашому столі. Тому її необхідно заздалегідь заготовити. Блюдо просте, але дуже смачне. Відмінна закуска до м'яса або рибку!
Якщо вас зацікавило питання, як приготувати мариновану буряк з часником, то просто прочитайте цей рецепт. Буряк - дуже корисний овоч, який корисно заготовити про запас, а часник надає їй особливу пікантність.
- Буряк - 500 грам
- Часник - 4 зубчики
- Оцет винний - 4 Ст. Ложки
- Духмяний горошок - 2 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
Буряк ретельно вимийте і загорніть в харчову фольгу. Викладіть її в жароміцний посуд, запікайте в духовці при ста вісімдесяти градусах півтори години. Також можна просто відварити буряк в каструльці з водою.
Візьміть невелику каструльку, влийте в неї двісті п'ятдесят мілілітрів чистої питної води, додайте оцет, сахарок, сіль, запашний перець і лавровий лист. Поставте на вогонь і дочекайтеся кипіння. Зменшіть газ, кип'ятіть розсіл шість-сім хвилин. Потім охолодіть його.
Часничок очистіть від лушпиння і наріжте тоненькими кружальцями за допомогою ножа.
Відварену або запечная буряк очистіть від шкірки і наріжте на тонкі слайси. Складіть її в скляну баночку, додаючи різаний часничок. Гарненько утрамбуйте овочі ложечкою.
Візьміть остиглий розсіл, залийте їм буряк так, щоб він повністю покрив овоч. Потім щільно закрутіть баночку кришкою. Готову буряк краще зберігати в темному прохолодному місці. Через пару днів її можна вживати в їжу.