Маринований буряк з часником
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.
Маринований буряк з часником буде як не можна до речі взимку на вашому столі. Тому її необхідно заздалегідь заготовити. Блюдо просте, але дуже смачне. Відмінна закуска до м'яса або рибку!
Опис приготування:
Якщо вас зацікавило питання, як приготувати мариновану буряк з часником, то просто прочитайте цей рецепт. Буряк - дуже корисний овоч, який корисно заготовити про запас, а часник надає їй особливу пікантність.
- Буряк - 500 грам
- Часник - 4 зубчики
- Оцет винний - 4 Ст. Ложки
- Духмяний горошок - 2 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
Буряк ретельно вимийте і загорніть в харчову фольгу. Викладіть її в жароміцний посуд, запікайте в духовці при ста вісімдесяти градусах півтори години. Також можна просто відварити буряк в каструльці з водою.
Візьміть невелику каструльку, влийте в неї двісті п'ятдесят мілілітрів чистої питної води, додайте оцет, сахарок, сіль, запашний перець і лавровий лист. Поставте на вогонь і дочекайтеся кипіння. Зменшіть газ, кип'ятіть розсіл шість-сім хвилин. Потім охолодіть його.
Часничок очистіть від лушпиння і наріжте тоненькими кружальцями за допомогою ножа.
Відварену або запечная буряк очистіть від шкірки і наріжте на тонкі слайси. Складіть її в скляну баночку, додаючи різаний часничок. Гарненько утрамбуйте овочі ложечкою.
Візьміть остиглий розсіл, залийте їм буряк так, щоб він повністю покрив овоч. Потім щільно закрутіть баночку кришкою. Готову буряк краще зберігати в темному прохолодному місці. Через пару днів її можна вживати в їжу.