Рецепт Маринований буряк з часником фото

Маринований буряк з часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Маринований буряк з часником буде як не можна до речі взимку на вашому столі. Тому її необхідно заздалегідь заготовити. Блюдо просте, але дуже смачне. Відмінна закуска до м'яса або рибку!

Опис приготування:

Якщо вас зацікавило питання, як приготувати мариновану буряк з часником, то просто прочитайте цей рецепт. Буряк - дуже корисний овоч, який корисно заготовити про запас, а часник надає їй особливу пікантність.

  • Буряк - 500 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Оцет винний - 4 Ст. Ложки
  • Духмяний горошок - 2 штуки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
маринований буряк з часником - фото крок 1
Буряк ретельно вимийте і загорніть в харчову фольгу. Викладіть її в жароміцний посуд, запікайте в духовці при ста вісімдесяти градусах півтори години. Також можна просто відварити буряк в каструльці з водою.
маринований буряк з часником - фото крок 2
Візьміть невелику каструльку, влийте в неї двісті п'ятдесят мілілітрів чистої питної води, додайте оцет, сахарок, сіль, запашний перець і лавровий лист. Поставте на вогонь і дочекайтеся кипіння. Зменшіть газ, кип'ятіть розсіл шість-сім хвилин. Потім охолодіть його.
маринований буряк з часником - фото крок 3
Часничок очистіть від лушпиння і наріжте тоненькими кружальцями за допомогою ножа.
маринований буряк з часником - фото крок 4
Відварену або запечная буряк очистіть від шкірки і наріжте на тонкі слайси. Складіть її в скляну баночку, додаючи різаний часничок. Гарненько утрамбуйте овочі ложечкою.
маринований буряк з часником - фото крок 5
Візьміть остиглий розсіл, залийте їм буряк так, щоб він повністю покрив овоч. Потім щільно закрутіть баночку кришкою. Готову буряк краще зберігати в темному прохолодному місці. Через пару днів її можна вживати в їжу.

Схожі рецепти