Рецепт Маринований буряк з цибулею фото

Маринований буряк з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі, Цибуля
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Хочете швидко приготувати закуску або салат? Тоді пропонуємо рецепт, як приготувати мариновану буряк з цибулею. Можна використовувати як самостійну страву, або додавати як гарнір.

Виходить вітамінна закуска, яку можна довгий час зберігати в холодильнику і використовувати в разі потреби. Її приготування займе всього близько години. А подавати можна через кілька годин, але краще почекати щонайменше дванадцять годин, щоб овочі просочилися маринадом. Відмінно підійде і для перших страв. Читайте рецепт і пробуйте приготувати страву самостійно.

  • Буряк - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Вода - 2 склянки
  • Оцет винний - 6 Ст. Ложок
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Корінь хрону - 2 штуки
  • Перець духмяний - 10 штук
  • Гвоздика - 10 штук
  • Насіння гірчиці - 2 Ст. Ложки
маринований буряк з цибулею - фото крок 1
1. Наливаємо в каструлю воду, насипаємо туди все спеції. Нарізаємо корінь хрону тонкими пластинками, відправляємо в каструлю. Перемішуємо все і доводимо до кипіння.
маринований буряк з цибулею - фото крок 2
2. Прибираємо з вогню і додаємо оцет. Додаємо мед, пробуємо і в разі потреби доводимо до смаку приправами. Закриваємо кришкою і чекаємо, коли охолоне.
маринований буряк з цибулею - фото крок 3
3. Буряк моєму і відварюємо до повної готовності. Після цього чистимо і нарізаємо шматочками або кружками. Цибулину нарізаємо півкільцями.
маринований буряк з цибулею - фото крок 4
4. Шарами вкладаємо буряк з цибулею в невелику ємність і заливаємо остиглим маринадом. Накриваємо ємність кришкою і відправляємо в холодильник. Залиште закуску в холоді на 2-3 годину.
маринований буряк з цибулею - фото крок 5
5. Через відведений час капусту можна пробувати. Зберігати її найкраще в холодильнику під щільною кришкою. Смачного!

Схожі рецепти