Маринований буряк з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Хочете швидко приготувати закуску або салат? Тоді пропонуємо рецепт, як приготувати мариновану буряк з цибулею. Можна використовувати як самостійну страву, або додавати як гарнір.
Виходить вітамінна закуска, яку можна довгий час зберігати в холодильнику і використовувати в разі потреби. Її приготування займе всього близько години. А подавати можна через кілька годин, але краще почекати щонайменше дванадцять годин, щоб овочі просочилися маринадом. Відмінно підійде і для перших страв. Читайте рецепт і пробуйте приготувати страву самостійно.
- Буряк - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Вода - 2 склянки
- Оцет винний - 6 Ст. Ложок
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Корінь хрону - 2 штуки
- Перець духмяний - 10 штук
- Гвоздика - 10 штук
- Насіння гірчиці - 2 Ст. Ложки
1. Наливаємо в каструлю воду, насипаємо туди все спеції. Нарізаємо корінь хрону тонкими пластинками, відправляємо в каструлю. Перемішуємо все і доводимо до кипіння.
2. Прибираємо з вогню і додаємо оцет. Додаємо мед, пробуємо і в разі потреби доводимо до смаку приправами. Закриваємо кришкою і чекаємо, коли охолоне.
3. Буряк моєму і відварюємо до повної готовності. Після цього чистимо і нарізаємо шматочками або кружками. Цибулину нарізаємо півкільцями.
4. Шарами вкладаємо буряк з цибулею в невелику ємність і заливаємо остиглим маринадом. Накриваємо ємність кришкою і відправляємо в холодильник. Залиште закуску в холоді на 2-3 годину.
5. Через відведений час капусту можна пробувати. Зберігати її найкраще в холодильнику під щільною кришкою. Смачного!