Маринований буряк на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і проста заготовка - маринована буряк на зиму без стерилізації, неодмінно повинна бути у вашій коморі. З рецептом впорається навіть починаюча господиня.
Маринований буряк на зиму - це найкращий рецепт, який зможе завжди виручити господиню. Готується буряк без стерилізації, що набагато спрощує консервацію. Швидкий і доступний рецепт стане в нагоді кожному. Маринований буряк можна подавати до будь-яких гарнірів або використовувати для борщу, нарізавши кубиками або подрібнивши на тертці. Маринад готується міцний, з оцтом, щоб буряк зберігалася без проблем всю зиму.
- Буряк - 400 грам
- Вода - 150 грам
- Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Чорний перець горошком - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування маринованого буряка на зиму без стерилізації.
Буряк відваріть до готовності, почистіть і трохи остудіть.
Наріжте кружальцями або півкільцями.
Складіть буряк в чисті простерилізовані або пропарені баночки.
Зваріть маринад з води, цукру, солі та оцту. Додайте за смаком чорний перець за смаком. Закип'ятіть рідина.
Залийте буряк киплячим маринадом.
Закатати кришками і утеплите ковдрою до повного охолодження.
Зберігайте заготовку в комірчині або підвалі. Смачного! Вихід заготовки - 2 баночки по 200 грам.