Рецепт Маринований буряк на зиму без стерилізації фото

Маринований буряк на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Буряк , Овочі
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 2
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Смачна і проста заготовка - маринована буряк на зиму без стерилізації, неодмінно повинна бути у вашій коморі. З рецептом впорається навіть починаюча господиня.

Опис приготування:

Маринований буряк на зиму - це найкращий рецепт, який зможе завжди виручити господиню. Готується буряк без стерилізації, що набагато спрощує консервацію. Швидкий і доступний рецепт стане в нагоді кожному. Маринований буряк можна подавати до будь-яких гарнірів або використовувати для борщу, нарізавши кубиками або подрібнивши на тертці. Маринад готується міцний, з оцтом, щоб буряк зберігалася без проблем всю зиму.

  • Буряк - 400 грам
  • Вода - 150 грам
  • Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
  • Чорний перець горошком - За смаком
маринований буряк на зиму без стерилізації - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування маринованого буряка на зиму без стерилізації.
маринований буряк на зиму без стерилізації - фото крок 2
Буряк відваріть до готовності, почистіть і трохи остудіть.
маринований буряк на зиму без стерилізації - фото крок 3
Наріжте кружальцями або півкільцями.
маринований буряк на зиму без стерилізації - фото крок 4
Складіть буряк в чисті простерилізовані або пропарені баночки.
маринований буряк на зиму без стерилізації - фото крок 5
Зваріть маринад з води, цукру, солі та оцту. Додайте за смаком чорний перець за смаком. Закип'ятіть рідина.
маринований буряк на зиму без стерилізації - фото крок 6
Залийте буряк киплячим маринадом.
маринований буряк на зиму без стерилізації - фото крок 7
Закатати кришками і утеплите ковдрою до повного охолодження.
маринований буряк на зиму без стерилізації - фото крок 8
Зберігайте заготовку в комірчині або підвалі. Смачного! Вихід заготовки - 2 баночки по 200 грам.

Схожі рецепти