Салат із запеченою буряком
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, чим би урізноманітнити звичне щоденне меню? У мене є для вас відмінний варіант! Я покажу, як приготувати салат з запеченої буряком, зеленню і сиром. Смачно, просто, апетитно!
З основним інгредієнтом все зрозуміло, а ось далі ви сміливо можете експериментувати. Рукола, айсберг, салатні мікси - все буде здорово поєднуватися. Крім того, ви можете додати не тільки фету, але і інші сири, а також жменю горіхів, смаженого бекону або кунжут, наприклад. Буряк в салатик може бути як тепла, так і холодна. Спробуйте обидва варіанти і виберіть той, який вам більше до душі.
- Буряк - 4 штуки (невеликі)
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль і перець - За смаком
- Смажений бекон - 1-2 скибочок (по бажанню)
- Фета - 100 грам
- Зелень - 1 пучок
- Бальзамик - За смаком

1. Вимийте, очистіть і наріжте буряк.

2. Викладіть на деко, застелене пергаментом.

3. Збризніть маслом.

4. Підсолити за смаком.

5. І поперчіть. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте хвилин 20 до м'якості.

6. Готову буряк можна трохи остудити і при бажанні нарізати шматочками поменше. На тарілку викладіть зелень, буряк, додайте сир.

7. Трохи полийте бальзаміком, додайте трохи бекону при бажанні і подавайте салат з запеченої буряком до столу.