Спагеті з лососем у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Уявляю дуже просте, але, можна сказати, і вишукане італійське блюдо: спагетті з лососем у вершковому соусі. Розповім і покажу, як його правильно приготувати. Приєднуйтесь, це дуже смачно!
Готується це блюдо за все 20 хвилин, причому можна використовувати і свіжий, і копчений лосось. В останньому випадку можна додати в соус замість ріпчастої цибулі скибочку дрібно натертого зеленого яблука. Замість спагетті можна взяти пасту «пенне». Якщо соус виходить густим, його можна розвести водою або молоком, а якщо - рідким, то проварити трохи довше, поки не загусне.
- Спагеті - 400 грам
- Лосось свіжий - 700 грам
- Крем - 120 грам (або вершки)
- Сир вершковий - 120 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Горошок - 80 грам (заморожений)
- Лимон - 1/2 штуки
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Запашний перець - 5 штук (горошком)
- Овочевий або курячий бульйон - 1/2 чайних ложки (в порошку або кубиках)
- Лавровий лист - 1 штука
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Петрушка свіжа - 1/2 пучка
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні продукти. Порада: для рецепта можна використовувати обрізки і шматочки свіжого лосося, які не підійшли для обсмажування або запікання.
У невелику каструлю або сотейник влийте 1 склянка води, доведіть до кипіння, додайте сіль, курячий або овочевий бульйон, запашний перець, лавровий лист, вичавіть сік з половинки лимона, лимон теж опустіть у воду. Перемішайте, додайте скибочки риби і варіть при слабкому кипінні 7-10 хвилин. Потім переверніть рибу і варіть ще 5 хвилин.
Викладіть відварну рибу на тарілку, переконайтеся, що немає кісточок і розділіть м'якоть риби на шматочки за допомогою 2-х вилок. По бажанню, видаліть або залиште шкіру.
Бульйон, в якому варилася риба, штам.
На сковороді нагрійте рослинну олію, додайте дрібно нарізану цибулю і обсмажте, перемішуючи, до прозорості. Додайте сметану або вершки, вершковий сир, все прогрійте, інтенсивно перемішуючи і розбиваючи грудочки. Влийте проціджений бульйон, доведіть до кипіння, поступово всипте просіяне борошно, перемішуючи. Додайте шматочки риби, заморожений зелений горошок, ще раз прогрійте соус і додайте сіль за смаком.
Відваріть спагетті відповідно до інструкції на упаковці до стану «аль денте», штам. Перемішайте спагетті з гарячим соусом і відразу ж подайте на стіл. Посипте блюдо нарізаною зеленню петрушки і меленим чорним перцем. Смачного!