Спагеті під соусом «Карбонара»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 35 хв.
Ситне блюдо з макаронів і бекону з часником, до того ж під пікантним соусом - це кращий вибір для вечері або обіду. Рекомендую рецепт приготування спагетті під соусом"Карбонара" абсолютно всім!
Опис приготування:
Пасту "карбонара" можете готувати не тільки зі спагеті. Тільки назва, до речі, від слова"вуглець" , той, що має чорний колір. Тому обов'язково гарненько поперчіть спагетті. Для приготування спагетті з соусом"Карбонара" нам знадобляться жирні вершки, твердий сир (типу пармезан) і беконом. Дивимося далі рецепт.
- Спагеті - 300 грам
- Бекон - 150 грам
- Яйце - 3 штуки
- Вершки - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Спеції - За смаком
- Оливкова олія - За смаком (для смаження)
- Сир - 100 грам
Для початку поставте воду для спагетті. Поки вона буде закипати, приготуємо соус. Поріжте шматочками бекон. На сковороді в оливковій олії обсмажте зубчики часнику, потім приберіть їх. Викладіть в той же масло бекон, щоб обсмажився.
Жовтки відокремте від білків.
Збийте виделкою.
Влийте в жовтки вершки.
Гарненько перемішайте жовтки з вершками, потім натріть сир на дрібній тертці і додайте до отриманої суміші.
Ще раз все збили.
Бекон тим часом обсмажився досить добре. Вимкніть вогонь, дайте охолонути сковороді, щоб масло і бекон перестали шкварчать.
Виливаємо суміш яєць і сиру на ще теплу, але не гарячу сковороду з беконом. Все перемішуємо. Важливо: не виливайте суміш на гарячу сковороду, так як яйця просто-напросто підсмажаться, соус зіпсується.
Готові спагетті (важливо, щоб вони були гарячі, тільки зварені) викладіть на сковороду, в соус.
Перемішайте, яйця додатково"доготувати" за рахунок гарячих спагетті. Обов'язково поперчіть як слід.
Готові спагетті з соусом"Карбонара" подаємо прямо з печі - і насолоджуємося. Смачного!