Спагеті під соусом «Карбонара»
(покроковий рецепт з фото)
Ситне блюдо з макаронів і бекону з часником, до того ж під пікантним соусом - це кращий вибір для вечері або обіду. Рекомендую рецепт приготування спагетті під соусом "карбонара" абсолютно всім!
Пасту "карбонара" можете готувати не тільки зі спагеті. Тільки назва, до речі, від слова "вуглець", той, що має чорний колір. Тому обов'язково гарненько поперчіть спагетті. Для приготування спагетті з соусом "карбонара" нам знадобляться жирні вершки, твердий сир (типу пармезан) і беконом. Дивимося далі рецепт.
- Спагеті - 300 грам
- Бекон - 150 грам
- Яйце - 3 штуки
- Вершки - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Спеції - За смаком
- Оливкова олія - За смаком (для смаження)
- Сир - 100 грам
Для початку поставте воду для спагетті. Поки вона буде закипати, приготуємо соус. Поріжте шматочками бекон. На сковороді в оливковій олії обсмажте зубчики часнику, потім приберіть їх. Викладіть в той же масло бекон, щоб обсмажився.
Жовтки відокремте від білків.
Збийте виделкою.
Влийте в жовтки вершки.
Гарненько перемішайте жовтки з вершками, потім натріть сир на дрібній тертці і додайте до отриманої суміші.
Ще раз все збили.
Бекон тим часом обсмажився досить добре. Вимкніть вогонь, дайте охолонути сковороді, щоб масло і бекон перестали шкварчать.
Виливаємо суміш яєць і сиру на ще теплу, але не гарячу сковороду з беконом. Все перемішуємо. Важливо: не виливайте суміш на гарячу сковороду, так як яйця просто-напросто підсмажаться, соус зіпсується.
Готові спагетті (важливо, щоб вони були гарячі, тільки зварені) викладіть на сковороду, в соус.
Перемішайте, яйця додатково "доготувати" за рахунок гарячих спагетті. Обов'язково поперчіть як слід.
Готові спагетті з соусом "карбонара" подаємо прямо з печі - і насолоджуємося. Смачного!