Рецепт Спагеті карбонара з вершковим соусом фото

Спагеті карбонара з вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо , Субпродукти , Молочні продукти , Макарони , Бекон
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви , Спагеті , Соуси
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Цей рецепт розповість про те, як приготувати спагетті карбонара з вершковим соусом. Хрусткий бекон, ніжні вершки і апетитна паста - ідеальне поєднання в італійському стилі для вечері або обіду!

Опис приготування:

У класичному рецепті карбонара потрібно взяти 50 грамів бекону і 50 грамів карбонату - ніжного нежирного м'яса. Однак можна використовувати тільки бекон, це ніяк не вплине на смак страви.

Але головний секрет цієї пасти - соус. Для нього важливо брати свіже (бажано сільське) яйце і якісну оливкову олію.

Сир пармезан можна замінити іншим твердим сортом.

  • Спагеті - 250 грам
  • Бекон - 50 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Пармезан - 100 грам
  • Базилік свіжий - 1 пучок
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
спагеті карбонара з вершковим соусом - фото крок 1
Бекон наріжте невеликими довгастими шматочками. Розігрійте сковороду, додайте в неї кілька крапель оливкової олії. Викладіть бекон на сковороду, обсмажте його до хрусткого стану.
спагеті карбонара з вершковим соусом - фото крок 2
Поки обсмажується бекон, можна зайнятися соусом. Для соусу нам знадобиться пучок свіжого базиліка, який потрібно промити і висушити. Потім базилік дрібно нарубати гострим ножем.
спагеті карбонара з вершковим соусом - фото крок 3
Куряче яйце вбийте в ємність, за смаком додайте сіль і чорний перець, злегка збийте яйце. Потім туди ж влийте вершки, додайте натертий пармезан і базилік. Все добре перемішайте.
спагеті карбонара з вершковим соусом - фото крок 4
Відваріть спагетті відповідно до інструкції на упаковці. Вони повинна вийти злегка недовареними. Обдайте спагетті холодною водою. Соус з беконом викладіть на сковороду з оливковою олією, поставте на середній вогонь, туди ж викладіть спагетті. Все злегка розмішайте і почекайте, поки яйце трохи загусне. Тепер пасту можна подавати.

Схожі рецепти