Спагеті карбонара з вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт розповість про те, як приготувати спагетті карбонара з вершковим соусом. Хрусткий бекон, ніжні вершки і апетитна паста - ідеальне поєднання в італійському стилі для вечері або обіду!
У класичному рецепті карбонара потрібно взяти 50 грамів бекону і 50 грамів карбонату - ніжного нежирного м'яса. Однак можна використовувати тільки бекон, це ніяк не вплине на смак страви.
Але головний секрет цієї пасти - соус. Для нього важливо брати свіже (бажано сільське) яйце і якісну оливкову олію.
Сир пармезан можна замінити іншим твердим сортом.
- Спагеті - 250 грам
- Бекон - 50 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Вершки - 100 мілілітрів
- Пармезан - 100 грам
- Базилік свіжий - 1 пучок
- Сіль, перець - За смаком
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
Бекон наріжте невеликими довгастими шматочками. Розігрійте сковороду, додайте в неї кілька крапель оливкової олії. Викладіть бекон на сковороду, обсмажте його до хрусткого стану.
Поки обсмажується бекон, можна зайнятися соусом. Для соусу нам знадобиться пучок свіжого базиліка, який потрібно промити і висушити. Потім базилік дрібно нарубати гострим ножем.
Куряче яйце вбийте в ємність, за смаком додайте сіль і чорний перець, злегка збийте яйце. Потім туди ж влийте вершки, додайте натертий пармезан і базилік. Все добре перемішайте.
Відваріть спагетті відповідно до інструкції на упаковці. Вони повинна вийти злегка недовареними. Обдайте спагетті холодною водою. Соус з беконом викладіть на сковороду з оливковою олією, поставте на середній вогонь, туди ж викладіть спагетті. Все злегка розмішайте і почекайте, поки яйце трохи загусне. Тепер пасту можна подавати.