Рецепт Спагеті карбонара з вершковим соусом фото

Спагеті карбонара з вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Субпродукти, Молочні продукти, Макарони, Бекон
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви, Спагеті, Соуси

Цей рецепт розповість про те, як приготувати спагетті карбонара з вершковим соусом. Хрусткий бекон, ніжні вершки і апетитна паста - ідеальне поєднання в італійському стилі для вечері або обіду!

У класичному рецепті карбонара потрібно взяти 50 грамів бекону і 50 грамів карбонату - ніжного нежирного м'яса. Однак можна використовувати тільки бекон, це ніяк не вплине на смак страви.

Але головний секрет цієї пасти - соус. Для нього важливо брати свіже (бажано сільське) яйце і якісну оливкову олію.

Сир пармезан можна замінити іншим твердим сортом.

  • Спагеті - 250 грам
  • Бекон - 50 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Пармезан - 100 грам
  • Базилік свіжий - 1 пучок
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
спагеті карбонара з вершковим соусом - фото крок 1
Бекон наріжте невеликими довгастими шматочками. Розігрійте сковороду, додайте в неї кілька крапель оливкової олії. Викладіть бекон на сковороду, обсмажте його до хрусткого стану.
спагеті карбонара з вершковим соусом - фото крок 2
Поки обсмажується бекон, можна зайнятися соусом. Для соусу нам знадобиться пучок свіжого базиліка, який потрібно промити і висушити. Потім базилік дрібно нарубати гострим ножем.
спагеті карбонара з вершковим соусом - фото крок 3
Куряче яйце вбийте в ємність, за смаком додайте сіль і чорний перець, злегка збийте яйце. Потім туди ж влийте вершки, додайте натертий пармезан і базилік. Все добре перемішайте.
спагеті карбонара з вершковим соусом - фото крок 4
Відваріть спагетті відповідно до інструкції на упаковці. Вони повинна вийти злегка недовареними. Обдайте спагетті холодною водою. Соус з беконом викладіть на сковороду з оливковою олією, поставте на середній вогонь, туди ж викладіть спагетті. Все злегка розмішайте і почекайте, поки яйце трохи загусне. Тепер пасту можна подавати.

Схожі рецепти