Спагеті «неаполитано»
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную вам поласувати спагетті з прекрасним соусом «Неаполітано» - найпростішим класичним соусом італійської кухні. Блюдо готується просто, готую в по буднях, коли немає часу.
Спагеті «Неаполітано» можна подавати гарячими (відразу після приготування), а можна зберігати в холодильнику і розігрівати при необхідності (завдяки оливковій олії вони не злипнуться).
Краще використовувати якісну, густу томатну пасту без добавок.
З соусом «Неаполітано» можна готувати макаронні вироби будь-якої форми (вони повинні бути хорошої якості і з твердих сортів пшениці).
Замість вареної курячої грудки можна використовувати практично будь-яке м'ясо або птицю (без кісток) відварені або (краще) запечені.
- Спагеті - 500 грам
- Томатна паста - 5 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 100 мілілітрів(rafinirovannoe )
- Цибуля - 1 штука (середній)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Часник - 3 зубчики
- Орегано - 2 чайних ложки (сушений)
- Куряча грудка - 1 штука

1. Поставте грітися воду для приготування спагетті, додайте сіль за смаком. У сковороду налийте олію, поставте на середній вогонь. Викладіть до нього дрібно порізану цибулю. Пасерують близько 5 хвилин, постійно помішуючи.

2. Коли цибуля злегка підрум'яниться, додайте до нього томатну пасту, орегано, сіль і 2 склянки води. З сіллю будьте обережні, т. До. В процесі приготування половина води випарується і соус може бути надто солоним.

3. Вода вже повинна закипіти, закиньте в неї спагетті, варіть до готовності. Поки спагетті варяться, наріжте заздалегідь відварену курячу грудку на невеликі шматочки. Гасіть соус, періодично помішуючи, близько 15 хвилин.

4. Коли спагетті зваряться, злийте з них воду. В соус додайте чорний мелений перець за смаком і дрібно порубаний часник. Спробуйте соус на смак, він повинен бути трохи пересолений, т. До. Спагетті потягнуть з нього частину солі.

5. Вилийте соус в каструлю зі спагеті (воду з якої ви злили), додайте нарізану курячу грудку і все перемішайте. Спагеті «Неаполітано» можна подавати до столу!