Піца «неаполитано»
(покроковий рецепт з фото)
Як відомо, батьківщина піци - Неаполь, а значить рецепт піци "неаполітано" теж родом з цього міста. Ділюся оригінальним рецептом цієї чудової випічки!
Піцу "неаполітано" приготувати дуже просто, головне - це підготувати автентичні інгредієнти і тоді тільки залишається слідувати покроковим рекомендаціям до рецептом.
- Вода - 165 мілілітрів (тепла)
- Дріжджі - 12 грам (моментальні)
- Борошно - 240 грам
- Сир "моцарелла" - 100 грам
- Пармезан - 30-50 грам
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Масло оливкове - 30 грам (першого віджиму)
- Базилік - 10 грам (свіжий або сушений)
- Томатна польпа - 150 грам (або passata)

Підготуйте інгредієнти.

У ємність для замішування тіста влийте теплу воду, розчиніть сіль, покладіть дріжджі, розмішайте.

Влийте столову ложку оливкової олії.

Просійте борошно, замісіть тісто, вимішують руками досить довго, хвилин 7-10, поки тісто не стане еластичним і не буде липнути до рук.

Подкатайте тісто в кулю, накрийте плівкою, дайте расстойку протягом 1 годину.

З тесту, що підійшов зробіть корж, краще це робити без використання качалки. Просто розтягуючи руками і формуючи коло, готову корж перенесіть на лист для випічки.

Нанесіть на основу для піци томатну пасат, робіть це зворотного боку ложки, розрівнюючи по всій поверхні.

Викладіть шматочки моцарели, ламаючи її просто руками.

Посипте зверху тертим пармезаном і базиліком.

Збризніть піцу зверху оливковою олією, розігрійте духовку до 200 градусів.

Випікайте піцу 20-25 хвилин в залежності від можливостей вашої духовки. Перед подачею прикрасьте зверху листочками свіжого базиліку.

Піца вийшла дуже смачна, з тонкою скоринкою, це просто пісня, а не піца. Обов'язково приготуйте для своїх рідних і улюблених!