Рецепт Піца «неаполитано» фото

Піца «неаполитано»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто
На полуденок
Випічка, Піца

Як відомо, батьківщина піци - Неаполь, а значить рецепт піци "неаполітано" теж родом з цього міста. Ділюся оригінальним рецептом цієї чудової випічки!

Піцу "неаполітано" приготувати дуже просто, головне - це підготувати автентичні інгредієнти і тоді тільки залишається слідувати покроковим рекомендаціям до рецептом.

  • Вода - 165 мілілітрів (тепла)
  • Дріжджі - 12 грам (моментальні)
  • Борошно - 240 грам
  • Сир "моцарелла" - 100 грам
  • Пармезан - 30-50 грам
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Масло оливкове - 30 грам (першого віджиму)
  • Базилік - 10 грам (свіжий або сушений)
  • Томатна польпа - 150 грам (або passata)
піца
Підготуйте інгредієнти.
піца
У ємність для замішування тіста влийте теплу воду, розчиніть сіль, покладіть дріжджі, розмішайте.
піца
Влийте столову ложку оливкової олії.
піца
Просійте борошно, замісіть тісто, вимішують руками досить довго, хвилин 7-10, поки тісто не стане еластичним і не буде липнути до рук.
піца
Подкатайте тісто в кулю, накрийте плівкою, дайте расстойку протягом 1 годину.
піца
З тесту, що підійшов зробіть корж, краще це робити без використання качалки. Просто розтягуючи руками і формуючи коло, готову корж перенесіть на лист для випічки.
піца
Нанесіть на основу для піци томатну пасат, робіть це зворотного боку ложки, розрівнюючи по всій поверхні.
піца
Викладіть шматочки моцарели, ламаючи її просто руками.
піца
Посипте зверху тертим пармезаном і базиліком.
піца
Збризніть піцу зверху оливковою олією, розігрійте духовку до 200 градусів.
піца
Випікайте піцу 20-25 хвилин в залежності від можливостей вашої духовки. Перед подачею прикрасьте зверху листочками свіжого базиліку.
піца
Піца вийшла дуже смачна, з тонкою скоринкою, це просто пісня, а не піца. Обов'язково приготуйте для своїх рідних і улюблених!

Схожі рецепти