Соус з чорносливу до м'яса
(покроковий рецепт з фото)
У багатьох ресторанах до м'яса подають соус з чорносливу. Приготувати його в домашніх умовах так само смачно, як в ресторані, вдається не кожному. Однак у мене є фірязикай рецепт, який вам допоможе!
Стейк - блюдо досить просте. По суті, це просто підсмажений шматок м'яса. Тому, щоб м'ясо не набридло, до нього потрібно готувати різноманітні соуси, один з яких я і хочу представити вашій увазі. Соус з чорносливу до м'яса готується дуже просто і швидко і ідеально поєднується з підсмаженою м'ясом (особливо - з яловичиною). Цей соус взагалі багато до чого підходить - до котлет, наприклад. Навчіться його готувати - і я гарантую, що ви будете готувати його знову і знову.
- Цибуля - 1 штука
- Чорнослив - 6 штук
- Сливове варення (або джем) - 4 Ст. Ложки
- Чорний перець - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
Спершу підготуйте інгредієнти. Лук і чорнослив дрібно нарізати.
У підходящої посуді підсмажте нарізану цибулю 2-3 хвилини на середньому вогні, після чого додайте подрібнений чорнослив. Підсмажте ще 1 хвилину, помішуючи.
Потім додайте сливове варення і півсклянки води кімнатної температури. Нагрівайте на середньому вогні, поки соус не загусне. Додайте трохи чорного перцю.
Зніміть соус з вогню, додайте шматочок вершкового масла і добре перемішайте. Соус з чорносливу до м'яса готовий! Подавати в гарячому вигляді.