Соус «три журавлини»
(покроковий рецепт з фото)
Журавлинний соус - це класика американської кухні. Цей соус відмінно підходить не тільки на сніданок для оладок або млинців, але і до будь-якого м'яса, до дичини або птиці. Готується соус дуже легко і просто!
Щоб приготувати цей смачний і ароматний журавлинний соус, вам не доведеться проводити багато часу на кухні. Готується він дуже швидко і легко, повірте. Особливий аромат і свіжість соусу додасть апельсин, тому саме цей інгредієнт у складі соусу обов'язковий. Решта спеції підбирайте по своєму смаку, в процесі варіння можна додати навіть червоне напівсухе вино.
- Журавлина - 170-200 грам (свіжа або заморожена)
- Журавлина - 1-1, 5 Ст. Ложки (в'ялена)
- Сік журавлини - 1/2 склянки
- Апельсиновий сік - 2 Ст. Ложки
- Апельсинова цедра - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка (за смаком)
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Запашний перець - 1 щіпка
1. Інгредієнти для приготування соусу. Журавлину можна брати свіжу або заморожену (заморожену попередньо слід розморозити). Спеції додавайте на свій смак. Можна додати корицю, чорний мелений перець і т.Д.
2. У сотейник виливаємо журавлинний сік, додаємо ягоди журавлини (свіжі і в'ялені) і цукор. Доводимо до кипіння на середньому вогні.
3. Апельсин ретельно вимиємо і обсушити. Знімаємо цедру, видавимо сік.
3. Ягоди прокипіла хвилин 5-7. Можна злегка розчавити цілі ягідки.
4. Додаємо апельсиновий сік, цедру і спеції. Розмішуємо і вимикаємо плиту.
5. Нехай соус постоїть на плиті кілька хвилин, а потім охолоджуємо його.
6. От і все, соус готовий!