Рецепт Соус «три журавлини» фото

Соус «три журавлини»
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Ягоди , Журавлина
Вегетаріанське харчування
На сніданок
Соуси
Кількість порцій: 1
Час приготування: 20 хв.

Журавлинний соус - це класика американської кухні. Цей соус відмінно підходить не тільки на сніданок для оладок або млинців, але і до будь-якого м'яса, до дичини або птиці. Готується соус дуже легко і просто!

Опис приготування:

Щоб приготувати цей смачний і ароматний журавлинний соус, вам не доведеться проводити багато часу на кухні. Готується він дуже швидко і легко, повірте. Особливий аромат і свіжість соусу додасть апельсин, тому саме цей інгредієнт у складі соусу обов'язковий. Решта спеції підбирайте по своєму смаку, в процесі варіння можна додати навіть червоне напівсухе вино.

  • Журавлина - 170-200 грам (свіжа або заморожена)
  • Журавлина - 1-1, 5 Ст. Ложки (в'ялена)
  • Сік журавлини - 1/2 склянки
  • Апельсиновий сік - 2 Ст. Ложки
  • Апельсинова цедра - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (за смаком)
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Запашний перець - 1 щіпка
соус
1. Інгредієнти для приготування соусу. Журавлину можна брати свіжу або заморожену (заморожену попередньо слід розморозити). Спеції додавайте на свій смак. Можна додати корицю, чорний мелений перець і т.Д.
соус
2. У сотейник виливаємо журавлинний сік, додаємо ягоди журавлини (свіжі і в'ялені) і цукор. Доводимо до кипіння на середньому вогні.
соус
3. Апельсин ретельно вимиємо і обсушити. Знімаємо цедру, видавимо сік.
соус
3. Ягоди прокипіла хвилин 5-7. Можна злегка розчавити цілі ягідки.
соус
4. Додаємо апельсиновий сік, цедру і спеції. Розмішуємо і вимикаємо плиту.
соус
5. Нехай соус постоїть на плиті кілька хвилин, а потім охолоджуємо його.
соус
6. От і все, соус готовий!

Схожі рецепти