Соус з журавлини
(покроковий рецепт з фото)
Соус з журавлини - вдалий винахід людства! Цей соус підходить до багатьох страв, особливо добре поєднується зі свининою, бараниною і птицею. У цей соус ми також додамо груші і бренді.
Соус з журавлини - досить поширений соус, який вже давно вийшов за рамки ресторанного ексклюзиву. Тепер його постійно готують і прості домогосподарки. І правильно роблять, тому що соус чудовий і прекрасно прикрашає будь-яку м'ясну страву. Я люблю експериментувати, тому кожен раз готую соус по-різному, додаючи різні компоненти. Я дуже люблю грушу, тому додала її і сюди, і скажу, що додавання груш рецепт соусу з журавлини не погіршить, а навіть навпаки. Бажаю приємного приготування!
- Бренди - 1/2 чайних ложки (розведений 2-3 ст. Ложками води)
- Паличка кориці - 2 штуки
- Чорний перець горошком - 8 штук
- Журавлина - 400 грам (свіжа або заморожена)
- Груші - 2 штуки
- Подрібнений волоські горіхи - 1/2 склянки
Палички кориці ламаємо і кладемо в марлю або чайний пакетик. Закриваємо.
Груші очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.
Повинна вийти ось така маса.
В пакетик до кориці кладемо перець.
Потім в каструлі об'єднуємо промиті ягоди, коричневий цукор, натертую грушу, кладемо пакетик з корицею і перцем, потім вливаємо розведений водою бренді (його повинно вийти приблизно пів склянки). Ставимо каструлю на сильний вогонь. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо протягом 10-12 хвилин. Ягоди повинні лопнути.
В цей час дрібно рубаємо обсмажені горіхи.
Знімаємо з вогню, додаємо 2-3 ложечки бренді. Даємо охолонути, потім викидаємо мішечок з корицею і перцем. Додаємо горіхи (не всі), перемішуємо і зверху посипаємо залишками горіхів. Готово!