Плоди журавлини
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт приготування брусничного морсу дуже простий. Прохолодний напій вгамує спрагу. Набагато корисніше усіляких газованих. Спробуйте!
Хочу розповісти, як приготувати брусничний морс. Напій простий у приготуванні і дуже смачний. Можна крім м'яти додати цедру лимона, кардамон і корицю. Словом, будь-які добавки на ваш смак!
- Брусниця - 600 грам (на одну трехлитровую банку)
- Цукор - 4 Ст. Ложки (хто любить солодша - додайте більше)
- М'ята - За смаком
1. Ягоди моєму, обсушити і складаємо на дно стерильної банки. Засипаємо цукор і викладаємо листя м'яти.
2. Заливаємо крутим окропом, накриємо капроновою кришкою і укутати ковдрою.
3. У ковдрі зберігаємо до повного охолодження. Потім ягоди відцідити, вичавимо в рідину через марлю. Заливаємо в пляшки, і закриваємо на зиму.
4. Готово!