Кисіль з журавлини
(покроковий рецепт з фото)
Кисіль з журавлини - традиційне десертне блюдо, яке протягом століть готують на Русі. Кисіль з журавлини з додаванням деяких інших ягід чудово втаязикє спрагу і освіжає у спеку.
Кисіль з журавлини - вельми корисна і дуже смачна штука, яку любили ще російські богатирі. Цей десерт можна приготувати не тільки зі свіжих ягід, але і з заморожених, тому кисіль з журавлини можна готувати і влітку, і взимку. Готується він дуже швидко і просто.
- Журавлина - 300 грам
- Брусниця - 100 грам
- Чорна смородина - 100 грам
- Цукор - 150 грам
- Картопляний крохмаль - 75 грам
Гарненько вимити ягоди, потім дати їм обсохнути.
Перетираємо все ягоди через друшляк.
Віджатий сік поки що залишаємо в спокої, до нього повернемося трохи пізніше.
Що залишився ягідний макуха кидаємо в гарячу воду і варимо близько 10-15 хвилин. На вказане в рецепті кількість ягід, потрібно десь 3 літра води.
Проціджуємо відвар. Макуха гарненько віджимаємо і викидаємо, він нам більше не потрібен.
Один стакан відвару зливаємо в окрему склянку, а решті відвар ставимо на вогонь, всипаємо цукор і кип'ятимо.
У залишеному склянці відвару розводимо картопляний крохмаль. Гарненько його розмішуємо.
Коли відвар закипить - вливаємо в нього віджатий на самому початку ягідний сік, ще трохи кип'ятимо, потім тонкою цівкою вливаємо розведений картопляний крохмаль. Знімаємо з вогню, даємо охолонути - і можна подавати, якщо любите кисіль тепленьким, або остудити і подавати холодним.