Рецепт Кисіль з журавлини фото

Кисіль з журавлини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Журавлина
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей
Напої, Кислий

Кисіль з журавлини - традиційне десертне блюдо, яке протягом століть готують на Русі. Кисіль з журавлини з додаванням деяких інших ягід чудово втаязикє спрагу і освіжає у спеку.

Кисіль з журавлини - вельми корисна і дуже смачна штука, яку любили ще російські богатирі. Цей десерт можна приготувати не тільки зі свіжих ягід, але і з заморожених, тому кисіль з журавлини можна готувати і влітку, і взимку. Готується він дуже швидко і просто.

  • Журавлина - 300 грам
  • Брусниця - 100 грам
  • Чорна смородина - 100 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Картопляний крохмаль - 75 грам
кисіль з журавлини - фото крок 1
Гарненько вимити ягоди, потім дати їм обсохнути.
кисіль з журавлини - фото крок 2
Перетираємо все ягоди через друшляк.
кисіль з журавлини - фото крок 3
Віджатий сік поки що залишаємо в спокої, до нього повернемося трохи пізніше.
кисіль з журавлини - фото крок 4
Що залишився ягідний макуха кидаємо в гарячу воду і варимо близько 10-15 хвилин. На вказане в рецепті кількість ягід, потрібно десь 3 літра води.
кисіль з журавлини - фото крок 5
Проціджуємо відвар. Макуха гарненько віджимаємо і викидаємо, він нам більше не потрібен.
кисіль з журавлини - фото крок 6
Один стакан відвару зливаємо в окрему склянку, а решті відвар ставимо на вогонь, всипаємо цукор і кип'ятимо.
кисіль з журавлини - фото крок 7
У залишеному склянці відвару розводимо картопляний крохмаль. Гарненько його розмішуємо.
кисіль з журавлини - фото крок 8
Коли відвар закипить - вливаємо в нього віджатий на самому початку ягідний сік, ще трохи кип'ятимо, потім тонкою цівкою вливаємо розведений картопляний крохмаль. Знімаємо з вогню, даємо охолонути - і можна подавати, якщо любите кисіль тепленьким, або остудити і подавати холодним.

Схожі рецепти