Рецепт Кисіль із замороженої журавлини фото

Кисіль із замороженої журавлини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Журавлина
Дієтичне харчування
На полуденок
Напої, Кислий

Журавлину в нашій країні знайти легко, за нею можна поїхати в ліс, її можна купити в магазині. Вона дуже смачна і має корисні властивості. Дізнайтеся, як приготувати кисіль з замороженої журавлини.

Заморожена ягідка не втрачає своїх смакових властивостей, тому можна сміливо заморозити її про запас. Кисіль виходить однаково смачним як зі свіжої, так і з мороженої журавлини. Можна зварити кисіль і зробити заготовку на зиму, але корисніше все-таки буде зварити кисіль безпосередньо з заморожених ягід. Для дітей він може здатися кислуватим, тому сміливо додаємо в нього мед або більше цукру.

  • Журавлина заморожена - 200 грам
  • Цукор - 70 грам
  • Крохмаль картопляний - 1 Ст. Ложка
кисіль із замороженої журавлини - фото крок 1
1. Для того щоб розморозити ягоди, в каструлю наливаємо 3 столові ложки води, засипаємо ягоди і прогріваємо все разом протягом декількох хвилин. Додаємо сік з ягід за допомогою соковижималки (або протираємо через сито).
кисіль із замороженої журавлини - фото крок 2
2. Отриманий м'якуш заливаємо двома літрами води і варимо після закипання 5 хвилин, після чого всипаємо цукор (якомога більше) і перемішуємо.
кисіль із замороженої журавлини - фото крок 3
3. В 150 мілілітрах води розчиняємо крохмаль, перемішуємо його і додаємо в каструлю до основної маси, прогреваем, але ні в якому разі не кип'ятимо.
кисіль із замороженої журавлини - фото крок 4
4. Прибираємо з вогню і додаємо раніше вичавлений сік. Охолоджуємо вийшов кисіль, подаємо його порційно.

Схожі рецепти