Морс із замороженої журавлини
(покроковий рецепт з фото)
Журавлина повна вітамінів, вона освіжає, бадьорить і тонізує організм. Хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати морс з замороженої журавлини. Обов'язково спробуйте!
Якщо блендер відсутня, можна взяти марлю, згорнути її в 2-3 рази, висипати туди ягоди і вичавити сік ложкою. Так робили наші бабусі і дідусі, вони готували цей смачний напій для лікування і профілактики застуди. Подавайте морс з кубиками льоду, він відмінно освіжить в літню спеку!
- Журавлина - 500 грам
- Вода - 6 склянок (воду беремо теплу кип'ячену.)
- Цукор - За смаком (можна замінити на мед.)
Для початку, заморожену журавлину потрібно розморозити, потім добре промити і дати висохнути.
Викладіть ягоди в блендер і гарненько подрібніть.
Через сито пропустіть масу, щоб відокремити чистий сік. Налийте його в ємність, додайте теплу воду, цукор / мед за смаком. Напій готовий до вживання!