Рецепт Морс із замороженої смородини фото

Морс із замороженої смородини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Смородина, Червона смородина
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На природу
Напої, Морс

Морси готували ще десятки років тому, але тоді у наших предків не було можливості заморожувати ягоди і фрукти. Сьогодні все простіше, і приготувати морс із замороженої смородини можна навіть взимку.

Що таке морс і як приготувати морс з замороженої смородини? Морс - це напій, який готується з соку ягід і плодів і подається в холодному вигляді. Морс можна готувати з будь-яких ягід на ваш смак і навіть міксувати їх між собою. Якщо у вас є заморожені ягоди (як в нашому випадку), то приготувати такий напій можна в будь-який час року. Особливо корисно вживати в їжу морс маленьким дітям і підліткам.

  • Червона смородина - 200 грам
  • Вода - 1, 5 L
  • Цукор - За смаком
морс із замороженої смородини - фото крок 1
1. Готувати морси можна з будь-яких ягід, навіть з заморожених. Сьогодні пропоную приготувати морс із замороженої смородини (червоною). Отже, беремо ягоди і даємо трохи постояти при кімнатній температурі.
морс із замороженої смородини - фото крок 2
2. У глибокій ємності подрібнюємо товкачем наші ягоди до стану пюре. Після цього потрібно їх пропустити через сито, щоб вийшов окремо сік з м'якоттю, а окремо - віджимання.
морс із замороженої смородини - фото крок 3
3. Отриману гущу заливаємо водою і ставимо на вогонь.
морс із замороженої смородини - фото крок 4
4. Отриманий сік з м'якоттю відправляємо на час в холодильник.
морс із замороженої смородини - фото крок 5
5. Коли наші віджимання в воді закиплять, додаємо цукор за смаком і варимо близько 10 хвилин на середньому вогні. Після цього даємо морсу охолонути до кімнатної температури.
морс із замороженої смородини - фото крок 6
6. Додаємо в морс наш сік з холодильника, після чого знову ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, але не кип'ятимо! За бажанням перед подачею напій можна процідити.

Схожі рецепти