Морс із замороженої смородини
(покроковий рецепт з фото)
Морси готували ще десятки років тому, але тоді у наших предків не було можливості заморожувати ягоди і фрукти. Сьогодні все простіше, і приготувати морс із замороженої смородини можна навіть взимку.
Що таке морс і як приготувати морс з замороженої смородини? Морс - це напій, який готується з соку ягід і плодів і подається в холодному вигляді. Морс можна готувати з будь-яких ягід на ваш смак і навіть міксувати їх між собою. Якщо у вас є заморожені ягоди (як в нашому випадку), то приготувати такий напій можна в будь-який час року. Особливо корисно вживати в їжу морс маленьким дітям і підліткам.
- Червона смородина - 200 грам
- Вода - 1, 5 L
- Цукор - За смаком
1. Готувати морси можна з будь-яких ягід, навіть з заморожених. Сьогодні пропоную приготувати морс із замороженої смородини (червоною). Отже, беремо ягоди і даємо трохи постояти при кімнатній температурі.
2. У глибокій ємності подрібнюємо товкачем наші ягоди до стану пюре. Після цього потрібно їх пропустити через сито, щоб вийшов окремо сік з м'якоттю, а окремо - віджимання.
3. Отриману гущу заливаємо водою і ставимо на вогонь.
4. Отриманий сік з м'якоттю відправляємо на час в холодильник.
5. Коли наші віджимання в воді закиплять, додаємо цукор за смаком і варимо близько 10 хвилин на середньому вогні. Після цього даємо морсу охолонути до кімнатної температури.
6. Додаємо в морс наш сік з холодильника, після чого знову ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, але не кип'ятимо! За бажанням перед подачею напій можна процідити.